Tollundmanden genskabes: Det bliver muligt at møde det gamle moselig

Næste år er det 70 år siden, at Tollundmanden blev fundet vest for Silkeborg. Det fejres med en fuld rekonstruktion af det gamle moselig

Udgivet:20. maj 2019, 12.35

Læsetid:3 minutter

SILKEBORG Omkring 1,60 meter lang, med læderagtig hud og mørkt hår.

Sådan ser det omkring 2400 år gamle, men meget velbevarede moselig Tollundmanden ud liggende i sin museumsmontre, men næste år vil besøgende på Museum Silkeborg kunne opleve en fuld rekonstruktion af Tollundmanden - altså en genskabt »menneskefigur« i fuld størrelse skabt ud fra alle de fakta, der findes om moseliget, og hvordan han så ud, da han levede.

Det sker i forbindelse med, at det i 2020 er 70 år siden, at Tollundmanden blev fundet i en tørvegrav ti kilometer vest for Silkeborg.

- Ved sådan en slags fødselsdag og særlig fejring kan man have mange ønsker på ønskesedlen. Vores største ønske er, at de besøgende kan opleve Tollundmanden ansigt til ansigt og i fuld højde. At de skal kunne gå rundt om ham og studere, hvordan han så ud, da han levede. Det gør det hele meget mere virkeligt, siger museumsdirektør på Museum Silkeborg, Ole Nielsen.

Meget fakta på plads...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind