Tollundmanden genskabes: Det bliver muligt at møde det gamle moselig

Næste år er det 70 år siden, at Tollundmanden blev fundet vest for Silkeborg. Det fejres med en fuld rekonstruktion af det gamle moselig

20. maj 2019, 12.35

Tollundmanden er kendt verden over som det bedst bevarede ansigt fra oldtiden. Til næste år er det 70 år siden, at det omkring 2400 år gamle moselig blev fundet ved Silkeborg. Det skal fejres på Museum Silkeborg med en rekonstruktion af, hvordan Tollundmanden så ud, da han levede - en figur i fuld højde, der kan studeres nøje. Desuden ønsker museet af få en ny og mere tidssvarende montre, som det gamle moselig kan vises frem i.

SILKEBORG Omkring 1,60 meter lang, med læderagtig hud og mørkt hår.

Sådan ser det omkring 2400 år gamle, men meget velbevarede moselig Tollundmanden ud liggende i sin museumsmontre, men næste år vil besøgende på Museum Silkeborg kunne opleve en fuld rekonstruktion af Tollundmanden - altså en genskabt »menneskefigur« i fuld størrelse skabt ud fra alle de fakta, der findes om moseliget, og hvordan han så ud, da han levede.

Det sker i forbindelse med, at det i 2020 er 70 år siden, at Tollundmanden blev fundet i en tørvegrav ti kilometer vest for Silkeborg.

- Ved sådan en slags fødselsdag og særlig fejring kan man have mange ønsker på ønskesedlen. Vores største ønske er, at de besøgende kan opleve Tollundmanden ansigt til ansigt og i fuld højde. At de skal kunne gå rundt om ham og studere, hvordan han så ud, da han levede. Det gør det hele meget mere virkeligt, siger museumsdirektør på Museum Silkeborg, Ole Nielsen.

Meget fakta på plads...