På tur til Dronningens have med Læserklubben

Læserklubben tager på dagstur til Fredensborg Slot onsdag 3. juli. Vi kommer på rundvisning både ude og inde

Udgivet:12. maj 2019, 06.30

Læsetid:1 minut

»Europas svigerforældre« - Christian IX og dronning Louise - var fantastiske til at samle hele den store familie på Fredensborg om sommeren. Her var der repræsentanter fra flere af de europæiske konge- og fyrstehuse.

Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig| lgh@herningfolkeblad.dk

4 år siden

Fredensborg Slot ved Esrum sø har i mange år haft særstatus som regentparrets mest benyttede residens efter Amalienborg. Det smukke 1700-tals-barokslot danner ofte ramme om store begivenheder i den kongelige familie. Her holdes blandt andet bryllups­fester, sølvbryllupsfester og fødselsdagsfester. Her modtages statsoverhoveder fra alverdens lande på officielt besøg, og her afleverer andre landes ambassadører deres akkreditiver til Dronningen. Ved statsbesøg er der tradition for, at det besøgende statsoverhoved med en diamant skriver sit navnetræk på en af slottets glasruder.

Royal køkkenhave

Nu har du mulighed for både at komme indenfor på slottet og se dele af slotshaven, der normalt ikke er åben for offentligheden.

Udenfor er der en ekstraordinær mulighed for at se den del af haveanlægget, som ligger nærmest slottet, og som normalt er reserveret den kongelige familie. Her kan vi se den fantastiske urtehave, som leverer friske grøntsager til den kongelige husholdning, og det moderne orangeri.

Man kan også lade sig imponere over hele det vidtforgrenede slotsanlæg, der er opstået trinvis gennem 1700-tallet under medvirken af datidens bedste danske arkitekter. Typisk for den franskinspirerede barokstil indgår Fredensborg Slot i en arkitektonisk helhed med den omgivende have.

Aftensmaden spiser vi på Gelsted Kro, hvor vi nyder en torettersmenu.

Bussen fra Sørens Rejser kører fra Silkeborg, Ikast og Herning onsdag mellem klokken 5.45 og 6.30. Hjemkomst er cirka klokken 21.

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 865 kroner. Ikke-abonnenter kan deltage for 895 kroner. I prisen er inkluderet buskørsel, frokostpakke, broafgifter, torettersmenu samt entré og rundvisning på Fredensborg Slot.

Tilmelding til Læserklubben.