Kultur er velfærd

Udgivet:12. august 2022, 10.32

Læsetid:1 minut

Af Line Damgaard Lauritsen. Knudsgade Silkeborg

KULTUR Den vidunderlige og forunderlige debat om kultur er påny i gang i Silkeborg.

Udover at skabe glæde og minder, er det jo dét, kultur kan; Give os noget at tænke over. Diskutere. Og måske er det sådan, vi kan opsummere denne debat: Nogle er til Stella Polaris, nogle er til Riverboat og Regatta, som det var i »gamle dage« - og ja, nogle er mere til fodbold.

Læs også
Lad os diskutere kultur fremfor personer Lad os diskutere kultur fremfor personer
Læs også:
Lad os diskutere kultur fremfor personer

Kultur er velfærd. Kultur skaber fællesskaber. Kultur skal og må være mangfoldigt. Og både velfærd, fællesskaber og diversitet er i generationsbetinget bevægelse hele tiden, og det skal selvfølgelig afspejle sig, når man prioriterer kultur politisk. Der skal tænkes ud af boksen, når alle skal med.

Jeg vil til enhver tid stå side om side med Johan Brødsgaard, når det kommer til Stella Polaris. Det var en rigtig og unik investering, som alle, unge som gamle, der fandt vej til Silkeborg Bad - både i solskin og regnvejr, havde glæde af. Kunne der være dukket flere op? Ja. Kunne man have reklameret bredere og bedre for Stella Polaris i Silkeborg? Ja. Er der værd at gentage? Ja! I dén grad.

Alle arrangementer skal rodfæste sig. Og for mig og måske 1499 andre er Stella Polaris allerede langt mere værd (og velfærd) end et gavlmaleri eller en fodboldkamp. Politisk prioriteret kultur skal være bredt og for de mange - ikke snævert og for de få. Så bliver det i hvert fald tvivlsom velfærd.

Læs også
<span>Leder:</span> Urimelig høj festival-støtte <span>Leder:</span> Urimelig høj festival-støtte
Læs også:
Leder: Urimelig høj festival-støtte
Læs også
Kulturen i Silkeborg - vi skal også turde det nye Kulturen i Silkeborg - vi skal også turde det nye
Læs også:
Kulturen i Silkeborg - vi skal også turde det nye

Indlæser debat