Kultur i coronaens tid

18. maj 2020, 12.45

KULTURTILBUD disse dage og uger vender flere og flere tilbage til et mere normalt liv efter nedlukning af vores samfund. Men vi venter stadig på at museer, biografer, teatre og koncertsale slår dørene op, så vi kan få fyldt de slukne kulturdepoter op. Heldigvis kan trangen til at skabe kunst ikke stækkes af en lille organisme som Covid19, og mange har fundet nye veje til at dele deres kunst. Der spilles op til sang i TV og på nettet, orkestre spiller i gårde og gader, teatre deler forestillinger på nettet og meget mere. De veje lukker forhåbentlig ikke igen i takt med at genåbningen tager fart. Når det gælder om at bringe kunsten ud, så er der flere grunde til, at det gerne må fortsætte.

Sådan på kort sigt, så er det jo sådan, at genåbningen af de mange institutioner, butikker m.v. i hvert fald i et stykke tid vil gøre det endnu sværere for de særligt udsatte ift corona, at færdes ude. Så det er spørgsmålet, hvor stor glæde kronikeren får af et genåbnet bibliotek eller museum. Derfor vil jeg appellere til, at man som musiker, skuespiller eller noget helt andet går i gang med at lave arrangementer og events, der kan gennemføres på villavejen, i gården ved lejlighedskomplekset eller foran plejehjemmets vinduer, så den levende kultur igen kan få plads i vores liv.

På længere sigt, så vil det også være en vigtig udvikling af vores kulturliv, hvis flere aktiviteter udspiller sig i vores hverdag. Det vil bringe os tættere på kulturtilbud, som vi ikke er vant til eller har mulighed for at opsøge, og det vil skabe nye kunstneriske udtryk. Det blik for fællesskabet og den nysgerrighed på kunstens muligheder vil SF bakke op, når vi skal have gang i vores kulturliv igen!