Coronastatus: Kun fire nye smittede

19. oktober 2020, 14.31

Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Fra søndag til mandag er yderligere fire blevet konstateret smittet med coronavirus i Silkeborg Kommune. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI). Det er et fald på tre i forhold til i går.

Generelt har der de seneste dage været en positiv udvikling i smittetalene i Silkeborg. I løbet af den seneste uge er 66 testet positive. Det svarer til, at antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere er faldet til 70. Det tal toppede lørdag med 85 smittede pr. 100.000 indbyggere.

I Skanderborg har der været 35 positive test den seneste uge, mens Favrskov er nede på kun otte smittede. Dermed er Favrskov som en af de få kommuner i Danmark under bekymringsgrænsen på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

På landsplan er der det seneste døgn registreret yderligere seks coronarelaterede dødsfald.

Dermed er samlet set 686 personer døde med coronavirus. Samtidig er antallet af indlagte det seneste døgn steget med 10 til 129.

Der er registreret yderligere 452 smittetilfælde siden opgørelsen søndag.

Det er sket på baggrund af 29.654 prøver.

Det er på niveau med smittetallene i weekenden, der lå på henholdsvis 500 og 451.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skrev søndag på Facebook, at den såkaldte positivprocent - andelen af smittede blandt de testede - har været stigende.

Den ligger nu på 1,4 procent.

- Det niveau, vi ser i øjeblikket i forhold til positivprocenten, er det højeste, vi har set længe. Den udvikling bekymrer mig, skrev Magnus Heunicke.