Tidligere SIF-profil havner i uventet klub

Opdateret - Sammy Skytte er på vej til rumænsk 2. divisionsklub

Udgivet:21. september 2022, 09.26

Læsetid:1 minut

Sammy Skytte i kamp for SIF. Foto: Martin Ballund

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

FODBOLD 25-årige Sammy Skytte var år tilbage en profil i Silkeborg IF, men efter skiftet til FC Midtjylland gik det ikke helt som ventet. Den tidligere U21-landsholdsspiller var efterfølgende hos AC Horsens, Bodø/Glimt og Stabæk, men nu er han havnet i rumænsk fodbold.

Skytte er nemlig ny mand hos Concordia Chiajna, der gør sig i den næstbedste række i Rumænien. Det oplyser flere rumænske medier, der også meddeler, at midtbanespilleren i den forgangne weekend var med på holdets bænk til en ligakamp.

Ifølge Transfermarkt har Sammy Skytte fået en et-årig kontrakt med mulighed for forlængelse i et år. Der er dog lidt tvivl i rapporterne fra Rumænien, om kontraktlængden er kortere.

Concordia Chiajna har det svært. I syv kampe er det blevet til syv point. Det giver en 14. plads ud af 20 hold.

Stort talent

Midtbanespilleren er fætter til den tidligere målmandstræner Thomas Nørgaard og football-spilleren Andreas Knappe, og han var et stort talent i Silkeborg IF.

Han debuterede allerede for SIF som 18-årig i en pokalkamp mod AGF i 2015, og han spillede 58 kampe for SIF, inden han blev solgt til FC Midtjylland i 2018 for 500.000 euro - cirka 3,5 millioner kroner.

Det ophold blev aldrig en succes. Skytte nåede aldrig at få debut for FCM, men han blev i stedet sendt på lejeophold i AC Horsens og Stabæk, som han henholdsvis spillede 26 og 13 kampe for. Derefter gik turen til Bodø/Glimt, inden han vente tilbage til Stabæk.

Her fik Skytte 1. marts 2022 ophævet kontrakten før tid, og efter en periode uden kontrakt er han nu havnet i Rumænien.

Han har spillet 17 kampe for de danske ungdomslandshold og én uofficiel kamp for ligalandsholdet.

Indlæser debat