Lokalt verdensnavn glæder sig til støttekoncert: Hjejlen betyder meget for mig

Fredag den 12. juni streames et kæmpe show live med den verdenskendte DJ, Martin Jensen fra Sorring

5. juni 2020, 12.48

Martin Jensen gav i 2019 koncert på festivalen Tinderbox, som foregår i Tusindaarsskoven i Odense. Foto: Ritzau/Scanpix

SILKEBORG En af Danmarks største internationale stjerner, DJ Martin Jensen fra Sorring, spiller fredag den 12. juni et støtteshow for Hjejleselskabet. Showet foregår ombord på Hjejlen fra klokken 20 til klokken 24, og er en del af hans »Me, Myself, Online«-shows, der er opstået i denne coronatid.

Tårnhøje seertal

Selve showet kommer til at foregå som livestream, hvor man på streamingsiden twitch.com og Hjejlens facebookside kan se DJ Martin Jensen i aktion. Her vil det være muligt at støtte indsamlingen via Mobilepay.

For at forhindre større forsamlinger, bliver havnen spærret af, og koncerten vil altså kun være at se online. Her kan man tilgengæld opleve et show med lys og fyrværkeri, og en Hjejle placeret midt i havnebassinet. Koncerten bliver sendt til hele verden, hvor mere end en million mennesker forventes at kigge med under det fire timer lange show. Om årsagen til sit show til fordel for Hjejlen siger DJ Martin Jensen følgende:

- Hjejlen har været en del af min opvækst og betyder meget for mig personligt. Da jeg hørte om at selskabet var hårdt ramt af coronakrisen, ville jeg selvfølgelig gøre noget.

- Man kan godt forvente, at søerne og havnen bliver fuld af ild, fyrværkeri og lys. Det bliver Hjejlen på en helt ny måde og jeg glæder mig, siger Martin Jensen.

En anden type koncert

Showet er en opbakning til den lokale indsamling, som den lokale forening JCI Silkeborg står bag.

- Vi er meget taknemmelige for, at Martin Jensen vil bidrage til indsamlingen for Hjejlen, udtaler formand for JCI Silkeborg, Sonja Marie Overgaard.

- For to uger siden var det Lars Lilholt, der spillede sin musik fra hjuldamperen. Koncerten med Lars Lilholt var intim, da han sad med sin akustiske guitar og fortalte små anekdoter imellem de mange kendte numre i solskinnet. Festen med Martin Jensen bliver en anden vinkel, og her vil Hjejlen fremstå i et flot, iscenesat lysshow. Det bliver spektakulært. Her bydes op til en helt anden type koncertoplevelse, men som stadig er til ære for Hjejlen, understreger Sonja Marie Overgaard.

Sådan så det ud for næsten to år siden, da den verdenskendte DJ Martin Jensen gav koncert i sin hjemby Sorring. Foto: Jakob Stigsen Andersen