Tid til smil - men hvorfor blev Søren Kristensen droppet?

17. juni 2020, 12.18

BORGMESTERKANDIDATER I denne forfærdelige tid med corona og virksomhedslukninger - og for manges vedkommende udsigten til økonomiske øretæver - har vi alle brug for lidt opmuntring.

Et smil vil være tiltrængt.

Hvordan og hvorvidt den enkelte får smilet tilbage, hverken kan eller skal jeg gisne om, men for ca. én måned siden fik jeg lidt tiltrængt opmuntring. Jeg fik smilet frem. Midtjyllands Avis bragte en reportage omhandlende Søren Kristensens exit som borgmesterkandidat, og som gruppeformand for socialdemokraterne i Silkeborg kommune. Som sagt fik jeg smilet tilbage, for det var i høj grad på tide, at Søren K. blev fortid som borgmesterkandidat og som gruppeformand.

Men da jeg havde smilet et par dage, så tænkte jeg: Hvorfor i alverden dropper man Søren K., som borgmesterkandidat og gruppeformand, når man i flere år har hyldet ham, som en ny messias? I særdeleshed har Lars Faarup og Rune Kristensen været Søren K`s tro væbnere. Alt, hvad Søren K. mente og sagde var lov og stod ikke til diskussion. Klapperiet på Søren K´s skuldre ville ingen ende tage.

Pludselig er det slut, og så står spørgsmålet tilbage. Hvorfor nu det? Hvorfor lige nu? Var det eller er det, fordi Rune Kristensen selv ville være borgmesterkandidat? Muligvis - muligvis ikke, men tanken er vel nærliggende, når man tænker på, hvor lang tid det tager at køre en ny borgmesterkandidat i stilling. Og når den nye gruppeformand, Lars Faarup, udtaler, at borgmesterkandidaten helst skal komme fra den socialdemokratiske byrådsgruppe, så lugter det langt væk af misforstået loyalitet over for en byrådskollega.

Socialdemokraterne skal selvfølgelig have borgmesterstolen tilbage. Det fortjener kommunens borgere. Men, der er en ting, der anstændigvis bør afklares inden kommunevalget til november. Søren Kristensen fik et personligt flot valg ved kommunevalget i 2016. Mange tusinde vælgere satte x ved Søren K. Socialdemokraterne i byrådet skylder i høj grad disse mange tusinde vælgere, at man får den fulde sandhed om Søren Kristensens exit.