Turistaktører: Gæsterne er strømmet til

Silkeborg er et populært turistmål denne sommer

9. august 2020, 07.00

SILKEBORG Danskerne er strømmet til Silkeborg i sommerferien.

Attraktioner har slået besøgsrekord, hoteller og campingpladser melder om fulde huse, og efterspørgslen på kanoer til en tur på Gudenåen har været massiv.

Desuden har velkomstværterne på de mobile turistkontorer på torvet og havnen haft travlt med at dele cykelkort ud og guide de besøgende til attraktioner og seværdigheder i hele kommunen.

Sådan lyder konklusionen fra turistorganisationen Visit Aarhus, som Silkeborg Kommune hører under. Organisationen har talt med flere af de lokale aktører om sæsonen.

- Sommeren er gået langt bedre, end vi havde turde håbe på. Covid-19 har medført, at mange gerne vil ud i naturen i år, og dér har Silkeborg og Søhøjlandet som outdoormekka en masse at tilbyde. Byens kulturinstitutioner og overnatningssteder har været dygtige og tilbudt blandt andet kunst-cykelture og vandreture med luksus-overnatning. Fra Visit Aarhus’ side har vi også lagt mange kræfter i dansk markedsføring med nye kampagne for at få danskerne til at besøge Silkeborg og resten af vores region denne sommer, siger Pia Lange Christensen, direktør i Visit Aarhus.

Allerede i starten af sommeren kunne Silkeborg Kanoudlejning melde om massiv efterspørgsel på kanosejlads, Museum Jorn har meldt om tre gange så mange gæster i juli som normalt, og hos Silkeborg Søcamping & Feriehuse har de haft 60 procent flere gæster denne sommer.

Hos VisitAarhus’ mobile turistkontorer på havnen og på torvet i Silkeborg har velkomstværterne i juli serviceret over 3000 gæster.

- Antallet af besøgende hos vores mobile turistkontorer har været på samme høje niveau som tidligere år på trods af, at byen ikke har haft mange internationale gæster denne sommer. Byen har fået nye danske gæster, som efterspørger oplevelser. Vores velkomstværter har guidet mange gæster på cykel og til fods, som gerne vil ud på opdagelse, siger Pia Lange Christensen.