Politikere: Torvehandlen skal blive

Men kommunen vil drøfte justeringer sammen med de involverede parter

Udgivet:15. december 2011, 11.02

Læsetid:1 minut

Arkivfoto: Jens Anker Tvedebrink

Ove Rabøl

12 år siden

SILKEBORG: Byrådets vej- og trafikudvalg er ikke i tvivl: Torvehandelen er et gode for Silkeborg By, et godt brand og en attraktion. Derfor skal torvehandlen blive! Men med justeringer.

Silkeborg Kommune har modtaget kritiske henvendelser vedrørende torvehandel fra de forretningsdrivende dels på Torvet og dels fra fiskehandler Michael Bay, Byens Fisk & Vildt i Søndergade.

LÆS: Fiskehandler til angreb mod unfair torve-handel

Desuden har man modtaget en henvendelse fra Det Kommunale Tilsyn, der har anmodet om en redegørelse for sagen på baggrund af en klage fra fiskehandlerens advokat.

Det er kritikernes opfattelse, at torvehandelen i Silkeborg, som er udvidet fra lørdage til også at omfatte hverdage er konkurrenceforvridende for de øvrige virksomheder i midtbyen.

- Hverdags-rammerne for torvehandelen er nok blevet for vide. For eksempel har visse torvehandlende nærmest udviklet sig til rullende butikker. Og der er også andre situationer og andre handelstyper, som måske ikke hører hjemme der på hverdage, erkendeer udvalgsformand Frank Borch-Olsen (K).

Derfor har vej- og trafikudvalget nu besluttet at indkalde både de torvehandlende og repræsentanter for Silkeborg Handel til drøftelse af de kommende rammer for torvehandelen til gavn for alle, som det hedder. Hensigten er nemlig at finde fælles fodslag.

Mødet ventes at blive holdt i januar.