75 års fødselsdag i Sejs: Vognmandens livsværk videreføres af sønnen

Leif Hansen begyndte som selvstændig vognmand i 1972, og i dag har Leif Hansen A/S 65 ansatte og 38 lastbiler

Udgivet:02. maj 2022, 11.00

Læsetid:2 minutter

Leif Hansen fra Sejs fylder 75 år mandag den 2. maj.

FØDSELSDAG: Mandag den 2. maj fylder fragtmand Leif Hansen, Strandvejen 21, Sejs, 75 år.

Leif Hansen er født i Vejle, men gik i folkeskole i Gredstedbro ved Ribe og i Grindsted afsluttende med realeksamen i Skanderborg, da hans far, som baneformand ved DSB, flyttede en del rundt.

Inden karrieren som privat vognmand begyndte, var han blandt andet bådsmand/dæksdreng på fragtskib med sejlads til Vestafrika og Canada og startede som 18-årig som chauffør hos forskellige vognmænd.

Han begyndte så som selvstændig vognmand i 1972 med eksport af fragt og kørte i 1974, som den første dansker, med lastbil til Kuwait med udstyr til fly (flasker, knive, gafler mv.), der mellemlandede der på vej til Østen. Herefter fulgte fra 1977 fragtruter Århus - Skagen, som blev solgt, og han købte så i 1987 Solbjerg - Århus. Derefter var der en del handler med fragtruter i Midtjylland, og i dag dækker Leif Hansen A/S et område fra Åbyhøj rundt om Horsens og Odder til Aarhus.

Siden 1980 har Leif Hansen været med i Danske Fragtmænd A/S, og hans vognmandsforretning Leif Hansen A/S, der blev etableret i 2005, har siden 2009 haft adresse på Logistikparken 5 i Brabrand hos Danske Fragtmænds store transportterminal, ligesom virksomheden er med i aktionærkredsen.

Leif Hansen A/S har i dag 65 ansatte, heraf 62 chauffører og ikke mindre end 38 lastbiler.

Generationsskifte i 2016

I 2016 stoppede Leif Hansen som direktør som led i et generationsskifte, hvor sønnen Lasse Hansen i dag er direktør og hovedaktionær. Leif Hansen er nu arbejdende bestyrelsesformand, og hans kone Lisbeth Hansen bestyrelsesmedlem og bogholder i virksomheden.

Som selvstændig fragtmand levner det ikke megen tid til fritid, men en del rejser er det blevet til, og efter at sønnen Lasse købte hus i Spanien i 2021, vil rejserne dertil blive intensiveret.

For godt fire år siden fik en tidligere vognmandskollega Leif Hansen optaget i Dansk Broder Orden i Randers, hvor han i vinterhalvåret føler sig godt tilpas. MTL

Læs også
70 års fødselar burde være 31 70 års fødselar burde være 31
Læs også:
70 års fødselar burde være 31

Indlæser debat