Cykelstjerne fortryder hotelbatalje: Ville ikke gøre nogen ondt

Mathieu van der Poel skulle have handlet anderledes, da to piger bankede på hans dør, erkender han.

Udgivet:27. september 2022, 19.24

Læsetid:2 minutter

Mathieu van der Poel trak sig tidligt fra herrernes linjeløb ved VM i Australien.

/ Ritzau /

KØBENHAVN Den hollandske cykelstjerne Mathieu van der Poel forsøger at glemme den episode, der i weekenden gjorde ham til en af hovedpersonerne ved VM.

Han var en af forhåndsfavoritterne til linjeløbet, men det var ikke hans evner på cyklen, der bragte ham i fokus. Han kørte blot 30 kilometer, før han trak sig.

Han havde nemlig tilbragt det meste af natten på en politistation, fordi han var involveret i en batalje på sit hotel aftenen før VM-løbet søndag.

Cykelrytteren fik forstyrret sin nattesøvn af larm på hotelgangen, hvilket fik ham til at konfrontere to teenagepiger, der bankede på hans dør.

Senere bankede politiet på døren, og så måtte Mathieu van der Poel med på stationen og forklare sig. Nu sætter hollænderen selv ord på, hvordan han oplevede hotelballaden.

- Jeg holdt den ene pige i armen, men det var absolut ikke med intentionen om at gøre nogen ondt. Alle, der kender mig, ved, at jeg aldrig har gjort nogen ondt.

- Der florerer mange historier, om at jeg skubbede og sådan noget. Det er absolut ikke rigtigt. Det var ikke det, der skete, siger Mathieu van der Poel ifølge mediet Het Nieuwsblad.

Hollænderen slap med en bøde og er nu kommet ud af Australien. Og selv om han ikke er enig i pigernes og politiets udlægning af begivenhederne på hotellet, så fortryder han, at han handlede på egen hånd.

- Jeg er selvfølgelig ked af det. Jeg skulle have reageret anderledes. Desværre skete det, og jeg prøver at lægge det bag mig, så jeg kan se fremad.

- Jeg skulle have informeret nogen i receptionen eller sådan noget. Det var sent, og jeg ville sove. Jeg tænkte, at jeg ville klare det selv, og det endte med at være helt forkert. Desværre kan jeg ikke ændre det, siger han.

Mathieu van der Poel fortæller, at hans advokat fortsat er på sagen.

/ritzau/