Smid fodgængere i søen - cyklister samme vej

Udgivet:03. februar 2023, 10.35

Læsetid:2 minutter

Af Søren Lauritsen. Højmarkstoften 30 Silkeborg

1 måned siden

BYUDVIKLING Christian 8.s Vej skal snart omlægges og Viborgbroen renoveres. Jeg er tilhænger af forslaget om, at vejføringen løftes til en flot bro, hvor vandet uhindret kan flyde på tværs, eller rettere på langs, af Silkeborg Langsø til glæde for både friluftsaktiviteter og sandsynligvis også vandmiljø. Altså givet at kommunen ikke er nødsaget til at bekæmpe fremtidige 100-års-hændelser med sluseteknologi, hvilket tilsyneladende er ved at blive undersøgt nærmere.

Mit forslag går på at adskille den tunge og den lette trafik på Viborgbroen i to separate broer. Kort sagt smide de lette trafikanter ud på søen. Jeg forestiller mig et broanlæg, der forbinder det grønne område ved Borgergade/Sølystvej med det endnu udefinerede grønne hub, som vil være et fremtidigt koblingspunkt mellem midtby og sø.

Læs også
<span>Christian 8.s Vej skal flyttes:</span> Kæmpe trafikprojekt begynder om et år <span>Christian 8.s Vej skal flyttes:</span> Kæmpe trafikprojekt begynder om et år
Læs også:
Christian 8.s Vej skal flyttes: Kæmpe trafikprojekt begynder om et år

Dernæst videreføre broen langs Søvej, og lade det gå igennem et fremtidigt kunstmusem, hvis det skulle blive en realitet. En grøn, eller nærmere blå, genvej for forgængere og cyklister. En passage, hvor du mærker, at du er i Søhøjlandets hovedstad.

Et blåt strøg, hvorfra du kan nyde udsigten til springvand og fyrværkeri, hvorfra du kan spise din madpakke og svinge din fiskestang.

Det blå strøg kunne faktisk blive et kendemærke for Silkeborg, hvis det blev tegnet med arkitektonisk mesterhånd. Jeg har i hvert fald set, at gangbroer i både metropoler og natur tiltrækker stor opmærksomhed - og ofte er et besøg værd i sig selv.

Silkeborg fortjener et arkitektonisk mesterværk af et blåt strøg til at løfte søfronten.

Læs også
Sluse under Viborgbroen udskyder udvidelse af vejen Sluse under Viborgbroen udskyder udvidelse af vejen
Læs også:
Sluse under Viborgbroen udskyder udvidelse af vejen

Indlæser debat