Prisfest: Hæder til politisk ildsjæl og hyggeonkler fra Kjellerup

Bente Nielsen fik prestigefyldt pris på falderebet - også ros fra Søhøjlandets Presseklub til pionerer fra Kjellerup

Udgivet:30. september 2022, 12.00

Læsetid:2 minutter

Tre radioamatører fra Kjellerup vandt Årets Skalle for deres arbejde med »Kjellerup Kortbølge«, et lokalt podcast-tilbud i Kjellerup. Fra højre er det egnsredaktør Rasmus Viuff, Morten Hallstrøm og Niels Frydenlund. Helt til venstre er det formanden for Søhøjlandets Presseklub Karsten Gøttler.Foto: Jens Anker Tvedebrink

Hans Krabbe
Chefredaktør

8 måneder siden

PRISUDDELING: Hun havde ikke forberedt sig som en modtager af en Oscar i Hollywood.

Og så alligevel på en måde. Og havde hun ikke forberedt sig, ville det heller ikke have været den Bente Nielsen, Silkeborg har lært at kende.

Onsdag modtog hun stående til applaus fra de fremmødte til prisfesten i Søhøjlandets Presseklub Årets Kildepris 2022.

Jeg er utrolig glad for prisen, som har givet anledning til eftertanke.
Bente Nielsen

Med Bente Nielsens mangeårige og vidt forgrenede arbejde i politik, for det lokale sygehus, for Ældre Sagen og Silkeborg Boligselskab var der nærmest tale om kvitteringen for en livslang indsats som troværdig kilde og god samarbejdspartner for de lokale medier.

- Jeg er utrolig glad for prisen, som har givet anledning til eftertanke. Jeg har jo blot gjort det politisk og foreningsmæssigt, som jeg føler, man bør gøre, lød det ydmygt fra Bente Nielsen, der også forholdt sig til pressens rolle i samfundet.

- I er en del af vores fælles demokrati, og demokrati er ikke nogen selvfølge. Man kan jo bare kigge sig rundt i verden lige nu. Men vi har altid været i stand til at finde et fælles rum, hvor vi har været sparringspartnere, og det har været vigtigt, lød det fra en glad Bente Nielsen, der nu flytter til Ringsted efter en menneskealder i Silkeborg.

De praktiserer klassisk journalistik, tilsat en pæn portion hygge, og så lader de folk tale ud.
Karsten Gøttler - om Kjellerup Kortbølge

Hyggeonkler har ramt den

Årets Skalle, der »går til en kollega og medlem af presseklubben, som har ydet en kreativ indsats eller på anden vis markeret sig i forhold til sit fag«, gik i 2022-udgaven til trioen bag Midtjyllands Avis’ podcast-satsning »Kjellerup Kortbølge«. De tre er egnsredaktør Rasmus Viuff samt journalisterne Niels Frydenlund og Morten Hallstrøm.

»Kjellerup Kortbølge« er et ugentligt podcast-tilbud om stort og småt i Kjellerup. Programmet er vokset ud af Midtjyllands Avis’ lancering af det digitale microsite Dit Kjellerup, som har rundet 350 betalende abonnenter.

- Og det er bestemt ikke hverdagskost. Men de tre formår at gøre lokalt stof spændende og nærværende, lød det i motivationen fra presseklubbens formand, Karsten Gøttler.

- De praktiserer klassisk journalistik, tilsat en pæn portion hygge, og så lader de folk tale ud, som Karsten Gøttler formulerede det.

Bente Nielsen (i midten) blev hyldet for en livslang indsats som en god og troværdig kilde. Til venstre Peter Lodahl, næstformand i Søhøjlandets Presseklub, til højre glaskunstneren Mikkel Yerst, der traditionen tro havde formet årets pris. Foto: Jens Anker Tvedebrink