Midtjyske Meninger: Jeg blev så forelsket i en kassedame

Udgivet:03. maj 2023, 09.58

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Torben Pedersen Bryrup

1 måned siden

Kassedamen vender jeg tilbage til.

Mit firma uhlsports handsker har gennem de sidste fem år været på hænderne af målmanden på kvindelandsholdets førstevalg.

Det har vi været stolte af, for det er god branding.

For nylig sendte hun en mail, forklarende at hun ville prøve et andet mærke. Hun spurgte hvor lang tid opsigelsesperioden var og fra hvornår.

Da aftalen gennem alle fem år har været en gentlemanaftale uden papir og underskrift, valgte jeg at fritstille målmanden pr. omgående. Det var min måde at vise respekt efter fem års gensidig loyalitet fra begge parter. Jeg ønskede målmanden held og lykke med det nye mærke.

Mit firma har en dygtig målmands-scout i Københavnsområdet, som hjælper os med at finde nye målmænd til vores handsker. Og nu må jeg prale lidt. Han kommenterede: »Du er en mand af stor karakter og med det moralske kompas i orden«. Jeg rødmede, og den slubrede jeg i mig.

Det moralske kompas er i min verden et begreb, som er værdiladet og forbundet med retfærdighed og ordentlighed.

Så over en kop kaffe fortalte jeg min ven tegneren, at min næste klumme blandt andet ville handle om »Det moralske kompas«.

»Så kan du ikke nøjes med to spalter,« kluklo han, »alle har nemlig deres personlige holdning til det moralske kompas«.

Og så kom vi til at tale om det moralske kompas hos Putin, Trump og om tilbagekaldelsen og hemmeligholdelsen af alle advarsler i minksagen. Rent lokalt berørte vi også Silkeborg Forsynings måde at aflede underskuddet på de 70 millioner kroner.

Og hvorfra kommer så ens moralske kompas? Det kommer efter min mening fra din dannelse.

Jeg kan stadig huske mange gode råd, som jeg fik af min dejlige mor. Jeg husker (svagt) fra skoletiden De ti Bud. Et godt udgangspunkt. Jeg husker mange af de vejledninger, jeg fik fra mine venners forældre og blandt andet fra mine fodboldtrænere. Min livsholdning er derfor mixet sammen af alt det, som jeg også senere har lyttet og lært og oplevet sammen med gode venner gennem mit voksenliv. Det har dannet »Mit moralske kompas«. Tak til jer som bidrog.

Og så tilbage til forelskelsen. En dagligvarebutik i nærheden af Bryrup havde Gl. Dansk til »tyske« priser. 89,00 kr. pr flaske. Da jeg skulle betale for mit køb, kikkede den smukke unge kassedame mig dybt i øjnene med et mistænksomt smil og spurgte: »Nu er du vel over 18 år...

Læs også
Leder: Vores moralske kompas er i udu Leder: Vores moralske kompas er i udu
Læs også
Leder: Vores moralske kompas er i udu

Indlæser debat