Tre unge i tre sprit-uheld på tre dage

Den ene torpederede et autoværn, den anden slingrede ned i grøften, og den tredje forklarede at han havde været passager - men det troede politiet ikke på

31. juli 2020, 11.04

LÅSBY/SKANDERBORG/HERSKIND Indenfor de seneste dage er tre unge mænd taget som spritbilister i lokalområdet.

Den første var en 20-årig mand fra Tilst, som tidligt tirsdag morgen kørte mod øst ad Silkeborg-motorvejen ved Låsby.

Drønede ind i autoværn

Han kørte i en bil med fire nedslidte dæk samtidig med, at vejbanen var glat efter regn, og da han samtidig var beruset, mistede han kontrollen over bilen, der klokken 05.03 drønede mod autoværnet tæt ved afkørslen til Låsby.

Den 20-årige slap fra solouheldet uden skader, men betjente, der kort efter kom til stedet, bad ham blæse i alkometeret, og det førte til en sigtelse for spritkørsel.

Så udover regningen for skaderne på bil og autoværn kan han vente en bøde.

Næste unge spritbilist blev anholdt torsdag morgen ved 07.30-tiden. Det var en 26-årig mand fra Odder, der kørte ad Låsbyvej i retning mod Skanderborg.

Slingrede ud i grøften

Hans bil slingrede kraftigt, og det fik en anden bilist til at ringe til politiet. Kort efter endte den 26-årige da også i grøften få meter fra krydset ved Hårby Bygade. Han slap uden skader, men da en patrulje kom frem, konstaterede politifolkene, at han var fuld og han blev sigtet for spritkørsel og taget med til en blodprøve.

Fortalte han var passager

Den seneste anholdelse skete i nat klokken 02.08 på Hedevej ved Herskind. Her blev en anmelder, der bor ved vejen, kontaktet af en 17-årig ung mand, der kom gående i bare tæer.

Han fortalte, at han havde været passager i en bil, som kort forinden var kørt galt tæt derved.

Politiet blev tilkaldt og betjentene vurderede, at det var den unge mand selv, som havde kørt bilen. Han var uskadt, men viste sig at være fuld og blev ligeledes sigtet for spritkørsel og taget med til en blodprøve.