Det haster med en ny Rute A26

Udgivet:19. juni 2021, 08.01

Læsetid:2 minutter

Af Mette Nøhr Hammel. Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov Kommune

2 år siden

Rute 26 Det er virkelig godt, at Det Konservative Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet én gang for alle slår fast med syvtommersøm, at en kommende motortrafikvej skal føres syd om Lading Sø. I et fælles avisindlæg understreger de tre partiers transportordførere, at de står 100 procent fast på aftalen om Rute A26 fra 2014.

Lige nu forhandler politikerne på Christiansborg om en ny trafikplan, og det er så vigtigt, forhandlingerne ender med en ny motortrafikvej. Vi har ikke tid eller råd til at vente længere
Mette Nøhr (K)

»Når en linjeføring er blevet fastlagt med en bred politisk aftale, så skal borgere kunne stole på dette. Ellers hører alting op«, skriver de.

Tak for den melding. Jeg er fuldstændig enig. Det klare budskab fjerner den store usikkerhed, som har præget de seneste par måneder, hvor linjeføringen har været til debat.

Nu er det vigtigt, at ordene omsættes til handling, så der ikke igen går syltekrukke i den.

En forbedret Rute A26 har været på dagsordenen, siden Ruder Konge var knægt, så nu skal vi i gang. Listen med gode argumenter for en ny vej er lang, fordi den nuværende vej er slet ikke gearet til hverken nutiden eller fremtiden. Vejen er ikke bygget til at klare de mange personbiler og lastbiler, som der helt naturligt bliver flere og flere af.

Trafikmængden er en kæmpe gene for de byer, som vejen går gennem - og en stor gene for de mange bilister, der ofte spilder kostbar tid på at snegle sig af sted i bilen. Hvis vi skal fastholde og tiltrække arbejdspladser til området, er det fuldstændig afgørende, at både medarbejdere og varer kan komme hurtigt og effektivt frem. Kan det ikke lade sig gøre, taber vores område jobs, og det har vi som samfund naturligvis ikke råd til - hverken menneskeligt eller økonomisk.

Læs også
Vi står fast på aftalen om linjeføringen syd om Lading Sø Vi står fast på aftalen om linjeføringen syd om Lading Sø
Læs også:
Vi står fast på aftalen om linjeføringen syd om Lading Sø

Lige nu forhandler politikerne på Christiansborg om en ny trafikplan, og det er så vigtigt, forhandlingerne ender med en ny motortrafikvej. Vi har ikke tid eller råd til at vente længere.