Hele Danmark skal fejre genforeningen

Mange millioner kroner bevilget til lokale, regionale og nationale projekter, når 100-året for genforeningen skal markeres

Udgivet:19. maj 2019, 10.45

Læsetid:3 minutter

I 2020 er det 100 år siden Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Der er lagt op til at dette jubilæum skal fejres i hele Danmark - både lokalt, regionalt og nationalt.

Begivenhederne kulminerer 10.-12. juli 2020. Kong Christian den 10. red 10. juli 1920 over grænsen til Sønderjylland få kilometer nord for Christiansfeld, som officiel markering af genforenignen.

En statslig styregruppe med repræsentanter for flere ministerier har sammen med Præsidiet for Genforeningen 2020 fået til opgave »at markere jubilæets officielle forankring og fastsætter de overordnede, strategiske rammer for markeringen«.

Styregruppen består af borgmestrene fra syv syd- og sønderjyske kommuner, regionsrådsformand Stephanie Lose, Region Syddanmark, generalkonsul Kim Andersen, Flensborg, en række organisationsformænd og bestyrelsesformand for Danfoss A/S Jørgen Mads Clausen. Også Kongehuset er inddraget i projektet.

Skal samle kræfterne

100 koncerter med Barret...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb enkeltdags adgang Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind