Dronning Margrethe er ude af isolation og sætter kurs mod Oslo

Dronningen blev konstateret smittet med coronavirus i sidste uge. Mandag aften modtager hun pris i Norge.

Udgivet:26. september 2022, 10.35

Læsetid:1 minut

Dronning Margrethe havde i januar i år 50-års jubilæum som regent, men fejringen blev udskudt på grund af pandemien. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Dronning Margrethe er ude af coronaisolation. Dermed deltager hun som planlagt ved overrækkelsen af Nordens Sprogpris 2022 og en efterfølgende gallamiddag i Oslo mandag.

Det oplyser kongehuset til Ritzau.

Dronningen blev testet positiv for corona tirsdag den 20. september.

Derfor måtte hun udeblive fra fejringen af sit eget 50-års jubilæum, som danske politikere var samlet til på Christiansborg fredag aften.

Mandag deltager hun dog som planlagt i Oslo. Her skal hun modtage Nordens Sprogpris 2022.

Foreningen Nordens Hus står bag prisen. Den mener, at dronningen "er en vigtig stemme for nordisk samarbejde, fællesskab og sprog".

- Et af dronningens budskaber har længe været, at yngre mennesker i Norden bør bruge skandinaviske sprog i mødet med hinanden, lød det fra foreningen i en pressemeddelelse i begyndelsen af september.

Foreningen Norden har siden 2010 uddelt prisen til en person, institution, myndighed eller organisation, som bidrager til at styrke den nordiske sprogforståelse.

Dronningen får overrakt prisen af den norske dronning Sonja.

Selv taler dronningen ifølge kongehuset fire sprog foruden modersmålet dansk. Det er fransk, svensk, engelsk og tysk.

Søndag skulle dronningen have set teaterstykket "Den Vægelsindede" i Skuespilhuset i København som en del af fejringen af dansk teaters 300-års jubilæum, men her måtte hun udeblive på grund af coronasymptomer.

Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for coronasmittede fra april, må man tidligst forlade isolationen efter fire dage.

Dronning Margrethe havde 50-års regeringsjubilæum i januar i år, men fejringen blev udskudt grundet coronapandemien.

Efter den britiske dronning Elizabeths død den 8. september er dronning Margrethe nu Europas længst siddende nulevende regent.

/ritzau/

Indlæser debat