Politiet tilbyder trygheds-sms

Nyt tiltag til borgere nær Udrejsecentret

Udgivet:07. februar 2018, 07.13

Læsetid:1 minut

Politiet vil udsende trygheds-smser.

Kim Kristensen
| kik@herningfolkeblad.dk

Kærshovedgård Gennem en periode har borgere bosat tæt på Udrejsecenter Kærshovedgård givet udtryk for et ønske om mere information fra politiet i forbindelse med hændelser, som kan have tilknytning til Udrejsecentrets beboere, og som kan skabe utryghed i nærområdet. Politiet har ikke registreret en generel stigning i antallet af hændelser i området, men ønsker at imøde-komme dette ønske blandt udrejsecentrets naboer om at få mulighed for selv at tage bestik af situationen.

Midt- og Vestjyllands Politi har derfor besluttet at afprøve en særlig sms-service til borgere, der bor i nærheden af Kærshovedgård. I første omgang vil sms-servicen køre i en tre-måneders forsøgsperiode, hvorefter politiet vil vurdere, om den fungerer hensigtsmæssigt.

Servicen er forankret i politiets vagtcentral og kører derfor døgnet rundt. Vagtchefen sætter sms-ordningen i gang, når der opstår hændelser, som kan have relation til udrejsecentret, og som påvirker det omkringliggende samfund. Ved hver hændelse udsendes typisk to sms-beskeder. Den første besked udsendes, når politiet har modtaget anmeldelsen. Den næste besked udsendes, når politiet har færdiggjort arbejdet på stedet. Der vil ikke blive udsendt sms ved hændelser, der holder sig inden for udrejsecentrets hegn, og sms-beskederne kan ikke besvares.

Borgere, der bor i nærheden af Udrejsecenter Kærshovedgård og ønsker at abonnere på sms-servicen, kan tilmelde sig ved at sende en mail med navn, adresse og mobiltelefon-nummer til mvjyl@politi.dk.