Afgifter rammer landmænd og især økologer hårdt

25. november 2020, 11.38

CO2 Danmark har et af verdens mest klimavenlige landbrug. Det ville derfor medføre en øget global CO2-udledning, hvis man pressede fødevareproduktion ud af landet. De madvarer, som efterspørges på det internationale marked, skulle i så fald produceres i lande med et meget større klimaaftryk.

Alligevel bliver politikerne herhjemme ved med at foreslå forhøjede afgifter og andre klimarestriktioner i forhold til danske landmænd. Til skade for produktions-Danmark, beskæftigelsen og altså ikke mindst klimaet.

Nu rabler det helt for regeringen, der på den ene side taler om behovet for mere økologisk landbrugsproduktion (selv om efterspørgslen ikke er der) og samtidig foreslår femdoblede energiafgifter i landbruget. Jamen, hallo - vi økologer bruger jo netop betydeligt mere brændstof end vores konventionelle kolleger, som har planteværnsmidler til rådighed, fordi vi er nødt til at behandle jorden noget mere for at holde den ren for ukrudt.

Økologerne vil altså blive ekstra hårdt ramt af øgede energiafgifter!

Dansk landbrug har de seneste årtier øget produktionen ganske betragteligt og sideløbende sænket CO2-udledningen markant. Både økologiske og konventionelle landmænd er for længst i fuld gang med den grønne omstilling. Så lad nu være med at ødelægge den verdenssucces, som vi er. Og som vi heldigvis anerkendes for at være - udenfor landets grænser.