Dreng fængslet i fire uger efter knivstik

Truede 73-årig til at udlevere sin bil, og da han nægtede, blev han stukket i armen

19. maj 2020, 17.30

FAVRSKOV En 16-årig dreng, der er sigtet for et knivoverfald på en 73-årig mand i Vissing nord for Hadsten natten til tirsdag, er i et grundlovsforhør ved Retten i Randers blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Lokalavisen.

En jævnaldrende pige, der var sammen med drengen, er sigtet for medvirken, men politiet mente ikke, at der var grundlag for at fremstille hende i grundlovsforhøret.

Den ældre mand stod ude foran sit hus tirsdag klokken 00.15, da drengen og pigen dukkede op og kontaktede ham. Pigen forsvandt dog igen, før situationen udviklede sig.

Ifølge Lokalavisen sagde drengen til den 73-årige, at han ville have hans bil. Det var den ældre mand ikke indforstået med, og da han nægtede, stak drengen ham i armen med en kniv.

- Den 16-årige har erkendt og forklaret, at han ikke kender den 73-årige mand og ikke har noget imod ham, og at det ikke var planlagt. Han kom bare tilfældigvis forbi, siger Østjyllands Politis anklager i sagen, Bjørn Sørensen, til Lokalavisen.

De to unge blev anholdt i nabolaget en halv times tid efter det mislykkede røveriforsøg.

Drengen er varetægtsfængslet i fire uger på en institution. Han bor ifølge anklageren i forvejen på et bosted i Vissing.

Den 73-årige mand kom ifølge politiet ikke alvorligt til skade ved knivstikkeriet.