Folketingspolitiker torpederet af varebil på Herningmotorvejen

Folketingsmedlem og tidligere borgmester i Ikast-Brande Kommune Carsten Kissmeyer er nu udskrevet fra hospitalet efter trafikuheld

13. januar 2021, 14.46

Folketingsmedlem Carsten Kissmeyer (V) nåede onsdag ikke på job på Christiansborg, da hans bil blev påkørt på motorvejen mellem Bording og Pårup. Foto: Marianne R. Eskildsen

IKAST-BRANDE - Jeg kiggede lige op i bakspejlet og kunne i et kort sekund se, at en varebil kom nærmere med alt for meget fart på. Andet nåede jeg ikke at registrere. Så sagde det bang!

Herning Folkeblad fanger 67-årige Carsten Kissmeyer på telefonen efter han lige er skrevet ud fra undersøgelse på regionshospitalet i Herning onsdag middag.

Læs også
Flere biler i morgenuheld på motorvej: Kør forsigtigt - det er glat

På vej til færgen og i god tid

Den tidligere borgmester i Ikast-Brande Kommune, og nuværende medlem af folketinget for Venstre fik ikke helt den start på dagen, som han havde regnet med, da han satte sig i bilen onsdag morgen og kørte fra hjemmet i Ikast.

- Jeg kørte på motorvejen på vej til færgen i Århus for at tage på arbejde i København. Jeg tror, klokken var cirka 07.50 eller deromkring. Jeg havde valgt at ligge bag en lastbil, fordi der var så glat, så jeg ville køre stille og roligt, siger Carsten Kissmeyer.

Der er ikke brækket noget

Påkørslen indtraf, da han var mellem Bording og Pårup.

- Det var lige ud for Rønkilde Rasteplads, fortæller Carsten Kissmeyer, der har været folketingsmedlem siden oktober 2018, hvor han overtog mandatet fra tidligere miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Ved folketingsvalget i juni 2019 blev Carsten Kissmeyer valgt ind på sit eget mandat.

Efter påkørslen på Herningmotorvejen blev der slået alarm.

- Jeg har en bil, der selv ringer 112, når der sker noget. Det er en Audi Q5, siger Carsten Kissmeyer, der blev kørt med ambulance til sygehuset for at blive undersøgt for eventuelle skader, der kunne være opstået ved sammenstødet.

- Alt er vel. Jeg er lige sluppet ud af hospitalet. Jeg har fået et lille skub i nakken, men der er ikke noget, som er brækket. Så jeg har det okay. Jeg er øm, men okay, siger Carsten Kissmeyer.

Bilen er smadret

Hvad angår folketingspolitikerens bil, er sagen dog en anden.

- Den ser ikke godt ud bagi. Om den overlever, ved jeg ikke. Men det er jo en mindre ting, og ham der kørte op bag i mig, er heller ikke kommet til skade. Nu skal jeg til at hjem. Min kone har været så flink at komme og hente mig. Hun har taget en halv dag fri, og jeg har tilladt mig at aflyse dagens møder i København, siger Carsten Kissmeyer.