Midtjyske Meninger: Vær beredt!

Udgivet:05. august 2022, 10.14

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Inger Christensen Virklund

Hvornår er det, man har fri? Hvornår er det, der er dømt ferie?

Tidligere var der noget, der hed industriferie. Min far fortalte, og vi børn oplevede, at så var alt lukket ned. Derfor forberedte han sig: Ekstra tændrør til bilen blev indkøbt, og hvad man ellers kunne stille sig i udsigt af reservedele, der muligvis skulle udskiftes i bemeldte periode. Landets erhvervsliv lå øde i de tre uger.

Om han nogensinde fik brug for de ekstra tændrør, aner jeg ikke, men jeg var klar over, at det var alvorligt og vigtigt at være beredt.

Beredte på en ferie? Sommerferien er lige om lidt slut for alverdens skolebørn.

En ferie sikkert med masser af oplevelser, som børnene så i den første uges tid i skolen får fordøjet og formidlet til kammeraterne i klassen. Godt nok. Men hvor kommer de fra - oplevelserne?

Det er anderledes nu. En sommerferie hvor børnebørn skal passes. Nogle af dem, fordi forældrene ikke har ferie, andre fordi forældrene har ferie, og så er det jo altid godt med lidt genopdragelse i det jyske og med kulturelle oplevelser, der ligger uden for iPads og telefoner...

Forberedt og bevæbnet med muligheder og forslag for oplevelser i omegnen , gik vi i gang. Selvfølgelig med en velassorteret fryser med kolde desserter og rigeligt med » farmormad« i baghånden. Silkeborg og omegn har mange tilbud. Vi var i Klatreparken ved cirkuspladsen, Himmelbjerget blev traditionen tro besteget, lige som den obligatoriske tur omkring Slåensø er et must.

Kom vi til Legoland? Kom vi i Djurs Sommerland? Og hvad med Lalandia?

Til disse og sikkert flere forslag fra børnebørnene:

Nej, nej og atter nej!

Holdes der ferie i og omkring Silkeborg, er det dén egn, der får fokus, og som skal opleves. Resten må blive forældrenes hovedpine - og eventuelt opgave.

Børnebørnene er rejst. Nu er der så blevet tid til det frivillige arbejde på Museum Jorn. Herligt at komme ud for sig selv. Jeg glædede mig.

Her i den sidste uge af skolernes sommerferie ville jeg da gerne give et nap med. Det blev så som en ekstra hjælp til Sommerkunstskolen for ni-12-årige: Tilbuddet er overtegnet!

Forældre og ikke mindst bedsteforældre får således en velfortjent pause fra klokken 10-14 i den sidste uge af børnenes ferie. Velfortjent for begge parter.

Tid til en morfar og tid til at nyde de sidste dage inden madpakkerne igen skal i skoletasken. Vær beredt!

Indlæser debat