Wellnes, historie og efterårshygge med Læserklubben

Nyd efteråret i den gamle, smukke kurby Kolobrzeg, hvor forkælelsen venter 24.-28. oktober

Udgivet:14. august 2022, 06.44

Læsetid:4 minutter

I den nye spaafdeling på Hotel New Skanpol kan du få alle mulige skønne behandlinger. Du kan også få fine negle og en ny frisure - alt sammen til attraktive priser.

Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig| lgh@herningfolkeblad.dk

En bred hvid sandstrand, der lægger op til friske vandreture, et væld af hyggelige caféer og gode restauranter, butikker, wellnes og smukke gamle gader - sådan er Kolobrzeg, Polens mest kendte spaby. Der er bestemt ikke noget at sige til, at byens gæster vender tilbage gang på gang, for her er alt, hvad man har brug for, hvis man trænger til forkælelse.

Kolobrzeg har i mere end 200 år fungeret som kurby både for polakkerne selv, men også for udefrakommende, og i manges optik er området ganske enkelt »Østersøens Perle«. Denne fornemme titel er også tildelt Bornholm, og de to har da også en del til fælles - blandt andet det utroligt fine sand, som findes både på Dueodde og her i Kolobrzeg. Og så kan man faktisk også sejle fra Nexø og her til.

Vi har fået et godt tilbud på ophold sidst i oktober, hvor vejret formentlig lægger op til både vandreture, kulturelle indslag og masser af velvære og hygge. Så tag ægtefællen, kæresten, veninden eller dine store børn under armen og nyd Polens Riviera med Læserklubben og Sørens Rejser.

Ideel placering

Vores hotel er det dejlige og meget populære New Skanpol, der ligger perfekt inde i byen lige ved en stor park. Den skønne og livlige strandpromenade ligger også i gåafstand fra hotellet.

I 2022 åbnede New Skanpol en spritny spa-afdeling, kaldet Skanpol Beaty, Spa & Wellnes. Fordelt på to etager finder du behandlingsrum, behagelige massagesaloner, ansigts- og kropsprodukter, fitnesscenter og en stilfuld lounge med udsigt over parken. Der bydes også på indendørs swimmingpool, boblebad samt våd- og tørsaunaer.

Barområdet er populært, og her findes alskens former for øl og drinks - og en afslappet og hyggelig stemning.

Helpension på hotellet

Opholdet er med helpension, og maden er ganske udmærket, men vil du forkæle dig selv ekstra, kan det anbefales at prøve den utroligt lækre restaurant, der ligger lige ved siden af hotellet. Her får du faktisk nærmest gourmetmad til cafeteriapriser.

Langtursbussen fra Sørens Rejser samler deltagere op tidligt om morgenen mandag 24. oktober i Kjellerup, Silkeborg, Ikast og Herning.

Med passende pauser undervejs når vi Kolobrzeg først på aftenen. Indkvartering og middag i hotellers restaurant.

Historiske bygninger

Kolobrzeg er en skøn by at tilbringe flere dage i uden særlige planer, men har du lyst til at opleve, er der også rig mulighed for det. Byen er en af de ældste i Pommern og har blandt andet en omfattende festlig historie, der afspejles i områdets mange spændende kirker. Et besøg i Maria-Basilikaen skal have en stor anbefaling. Det er en femstjernet gotisk halkirke fra det 14. århundrede og meget stemningsfuld.

Også byens rådhus er ganske specielt. Det har tjent som både fæstning og vartegn, hvis pragt i sin tid blev brugt som et signal til omverdenen om magt og status.

Bygningen blev ødelagt først i 1800-tallet, men ruinerne blev brugt som et minde om fortiden. Et nyt rådhus blev opført, og i kælderen finder man i dag en hyggelig musikcafé under de velbevarede gotiske hvælvinger.

Forkælelse og flotte frisurer

Rejsen inkluderer tre mindre velværebehandlinger, men du har naturligvis mulighed for at tilkøbe flere på stedet, hvis du bliver fristet til mere. Der er nok at vælge imellem - inklusive frisører, der er virkelig dygtige og bestemt ikke dyre.

Under opholdet tilbyder vi en orienterende byrundtur samt en udflugt til Kozalin en times kørsel fra Kolobrzeg. Her besøger vi det store indkøbscenter Atrium med over hundrede butikker. Kozalin har godt 100.000 indbyggere og ligger ved floden Dzierzecinka.

Prisen for denne dejlige tur inklusive næsten alt er 2895 kroner per person for abonnenter, og du kan invitere venner med til samme pris. Eneværelsestillæg på 795 kroner.

Prisen inkluderer:

Buskørsel i moderne firestjernet bus

Fire nætter på Hotel New Skanpol i Kolobrzeg

Fire gange morgenmad

Tre gange frokost

Fire gange aftensmad

En behandlingspakke

Fri entré til spa/pool/sauna med mere

En aften med musik og mulighed for dans

En eftermiddag med kage og kaffe

Guidet byrundtur

Udflugt til Kozalin

Tilmelding til Læserklubben

Byens smukke, brede og lange strandpromenade lokker ikke bare med fine bade-, café- og solmuligheder om sommeren, men også med liv og hygge om efteråret.
Mick Øgendahl

Mick Øgendahl er født 7. april 1973 og vokset op i Horreby på Østfalster. Drømte fra en tidlig alder om at blive skuespiller og var som barn meget begejstret for både tv-satire og for komikere som Gøg og Gokke, Charlie Chaplin og Buster Keaton.

Søgte - forgæves - ind på Teaterskolen og valgte efter sin standup-debut i 1993 at gå målrettet efter en karriere som standupper. Det er siden blevet til adskillige onemanshows og flere tv-programmer - ofte i samarbejde med kolleger.

Skuespildrømmen gik for alvor i opfyldelse, da han sammen med Rasmus Heide lavede filmen »Blå mænd«. Siden har de to skabt foreløbig fire film om brødrene Ralf og Timo. Den seneste, »Alle for fire«, har lige haft premiere.

Mick Øgendahl bor i Holte med sin hustru og parrets tre børn på henholdsvis 9, 13 og 16 år.

Mest læste

Livsstil

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere