Ry

Ry-firma har opskriften på idrætshaller med liv i

PrimusMotor vært ved event om »fremtidens haller«

9. december 2019, 12.13

- Vi vil inspirere deltagerne til at tænke strategisk, siger Malene Stub Selmer, som arrangerer eventen efter talrige henvendelser fra kommuner og haller.

RY Ved en event den 12. december i Ry Hallerne vil det lokale firma PrimusMotor inspirere kommuner og idrætshaller til at omdanne idræts- og kulturbyggeri, så det bliver et mødested i lokalsamfundet

Ry Hallerne er blevet byens mødested. Her finder folk i alle aldre et fællesskab.

Sådan er det ikke alle steder.

Mange haller står halvtomme det meste af tiden. Flere er nede på under 20 procents belægning.

Det vil Ry-firmaet PrimusMotor gerne være med til at ændre på. Første skridt bliver en event med titlen »Fremtidens haller og kulturbyggeri« torsdag 12. december i Ry Hallerne, hvor PrimusMotor vil forsøge at give deltagerne opskriften på, hvordan de kan forvandle deres haller til et samlingspunkt for borgerne.

- En god idrætshal er i dag en ramme for aktiviteter i lokalområdet. Tidligere drejede det sig næsten udelukkende om håndbold, gymnastik og badminton. Sådan er det ikke mere, siger direktør i PrimusMotor, Malene Stub Selmer.

Socialt mødested

- Fremtidens idrætshaller bliver en slags forsamlingshus, der fungerer som et socialt mødested, hvor folk mødes på kryds og tværs af alder og interesser, siger Malene Stub Selmer, der i 11 år har drevet PrimusMotor, som er specialist i at skaffe støtte fra fonde.

Et skoleeksempel

Eventen bliver arrangeret i samarbejde med Ry Hallerne og Lokale og Anlægsfonden.

Ry Hallerne fremstår i dag som et skoleeksempel på, hvordan en hal kan ændre karakter fra en ren idrætshal til et aktivitetssted for fællesskab, og ved eventen vil lederen af hallerne, Jens Szabo fortælle, hvordan det med støtte fra Lokale og Anlægsfonden lykkedes.

Deltagerne vil desuden blive præsenteret for flere konkrete projekter, som skal give deltagerne inspiration til at forandre deres idræts- og kulturbyggeri.

De kan også få en direkte kontakt med udviklingskonsulenter fra Lokale og Anlægsfonden, som kun giver støtte til nyskabende projekter.

- Vi vil inspirere deltagerne til at tænke strategisk, siger Malene Stub Selmer, som arrangerer eventen efter talrige henvendelser fra kommuner og haller, som da også er strømmet til med tilmeldinger. I øjeblikket er der over 60 tilmeldt.

Deltagerne kommer bl.a. fra Vejle, Aalborg, Odder, Randers, Silkeborg, Holstebro, Dansk Halbyggeri, DGI, Hundslund Hallen, Spentrup Hallerne og Tarm Idrætscenter.