Midtjyske Meninger: Kan I se røgsignalerne?

22. oktober 2019, 12.31

Foto: Martin Ballund

Nuvel jeg er Silkeborg-pige til trods for, at de fleste stadig på ingen måde betegner Kjellerup som en del af byen. Kjellerup er Silkeborg kommunes næststørste bysamfund. Jeg holdt sølvbryllup med Kjellerup, før end giftermålet med min husbond opnåede det ædle metal.

Det er utroligt, at folk ikke helt har fået øjne op for byens rolle, som den attraktive, økonomisk opnåelige bosætterby mellem de større arbejdspladsbyer: Viborg, Silkeborg, Herning, Aarhus og Randers. Spørgsmålet er om de kommende 195 boliger sætter gang i det.

Hvorfor bosætte sig i Kjellerup? Faktisk er det hurtigere at nå motorvejen fra Kjellerup end fra midtbyen af Silkeborg. Her er også stadig indkøbsmuligheder: Imerco, Matas, Vinhandel, optikere, frisører, sko-, dame- og herretøjsforretninger - og nu også børnetøj i Super Brugsen, hvor også Lagkagehuset holder til med sit lille café- område.

For slet ikke at tale om de daglige indkøb: Netto, Rema 1000, Spar- Købmanden, Fakta og selvfølgelig førnævnte Super Brugsen. Der er også mulighed for at dyrke sport på både fritids- og amatørplan. Foreningerne tilbyder en vifte af mere eller mindre sveddryppende aktiviteter. Endda også skytteforening og bueskytteforening.

Her i Kjellerup kan du få lov til at være. Du behøver ikke være en del af præstationsræset, dog er mulighederne der for dem, som vil.

Her bliver du nærmere bedømt på, hvem du er, frem for hvad du er. Facaden bliver hurtig gennemskuet, og herude er det vigtigere, hvordan du indgår i fællesskabet, frem for hvordan du skiller dig ud som individ.