Jyske Bank-aktier steg kraftigt efter opjustering

Jyske Bank opjusterede torsdag forventningerne til årsregnskabet, og det var godt nyt for aktionærerne. Direktør Anders Dam er uenig med analytikers vurdering af regnskabet

10. januar 2020, 09.24

SILKEBORG Torsdag var en af de rigtigt gode dage for Jyske Bank og ikke mindst de mange aktionærer i den Silkeborg-baserede bank.

For banken opjusterede forventningerne til 2019-regnskabet, så der nu ventes et overskud efter skat på cirka 2,4 milliarder kroner.

Det var sød musik på fondsbørsen, hvor aktierkursen steg kraftigt i løbet af dagen. Ved børsens lukketid var bankaktien i kurs 255,20 kr. efter et plus på 4,3 procent.

Det fik samtidig hele banksektoren til at følge med op - blandt andre steg Danske Bank med 1,9 procent, og bankaktierne var den væsentligste årsag til, at C25 steg med 0,6 procent.

De positive toner fik flere aktieanalytikere til at spekulere i, hvad der stod bag det forbedrede resultat. I Handelsbanken lød analysen fra aktieanalytiker Thomas Eskildsen, at det formentlig var et salg af DLR-aktier i slutningen af 2019, der var årsagen, men det fik kort efter Jyske Bank-direktør Anders Dam til tasterne.

- Normalt kommenterer jeg ikke vurderinger fra analytikere, men Jyske Banks opjustering har intet at gøre med vort salg af DLR aktier. De aktier er solgt til bogført værdi og er solgt for at bringe bedre overensstemmelse mellem vort udlån via DLR og vor ejerandel, lød det fra Anders Dam på det sociale medie Twitter.

Bedre fjerde kvartal

Torsdagens opjustering skyldes ifølge Jyske Bank selv et bedre fjerde kvartal end ventet. Så sent som i oktober, hvor Jyske Bank offentliggjorde regnskab for de første ni måneder af 2019, nedpjusterede banken ellers sin forventning til året.

På det tidspunkt ændrede banken sin resultatprognose til 2,0 milliarder kroner fra tidligere 2,0-3,3 milliarder.

Ifølge aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen kan Jyske Bank i fjerde kvartal have nydt godt af en generelt positiv udvikling på de finansielle markeder. Det siger analytikeren til Ritzau Finans.

Derudover er der en mulighed for, at resultatet hos Jyske Bank er blevet hjulpet på vej af en stor konverteringsaktivitet - altså boligejere, der har lagt lån om.

Bankanktierne havde generelt et hårdt 2019, men de nye toner fra Jyske Bank kan være et signal om, at der kan ventes et bedre 2020 for hele banksektoren.