Et forkølet omløbsstryg

Udgivet:25. maj 2019, 08.00

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Jakob Skovenborg Baggesensvej 2, Silkeborg

Tange sø Et forkølet omløbsstryg og en brakvandssø uden tilstrækkelig gennemstrømning, det er hvad vores lokale politikere tilsyneladende er enige om, når snakken går om Tange Sø. Det er og bliver et røv elendigt kompromis, mellem på den ene side at bevare det hele som det er. En sø som de lokale elsker så meget at de der er uenige, nok skal holde deres mening for dem selv. Ingen andre kan få øje på deres perle.

Eller en fantastisk mulighed for at genskabe et unikt naturområde som ikke ses andre steder i Danmark. En flod der på ca. 10 km falder med 10 meter. Vi kan genskabe Gudenåens gydebanker og få en selvreproducerende laksebestand, der vil tiltrække lystfiskere fra hele verden. En erhvervs- og turistmæssig mulighed i Ans, som burde få maksimal opbakning af det nye outdoor direktorat i Silkeborg.

Lokale politikere er gode til at forvalte det, der er lokale interesser. Men når sagen vedrører nationale og måske internationale interesser, i lokalområdet, så tror lokalpolitikerne, at det er deres sag. Men sådan er det heldigvis ikke. For i så store sager, forvrænges det hele af, at der er stemmeoptimering i lortet. Dem, der påvirkes direkte, hyler i kor og dem, der ikke påvirkes, er mere eller mindre lige glade.

Men det er kun lige til den dag, hvor det hele er ændret. Om det er en motorvej der skærer sig igennem Silkeborg og deler byen i nord og syd. Eller om det er en tilbagelægning af Skjern å til det oprindelige forløb. Den dag, så åbnes øjnene for de blinde, der ser perler, hvor andre ikke kan se noget. Så lige pludselig er det hele fryd og gammen, og fortidens hylekor forstummet.