Mikroudbrud på Lupinvej/Resedavej: Opsigtsvækkende hop i antal corona-smittede i Silkeborg

Antallet af coronasmittede i Silkeborg stiger, og Silkeborg Kommune skærper nu opmærksomheden på situationen. Testbil køres til Lupinvej/Resedavej

6. august 2020, 15.01

Mobil testenhed åbnede i Gellerup i Aarhus torsdag. De seneste dages stigning i antal smittede i Aarhus gør det nødvendigt at udbrede muligheden for at blive testet. Derfor åbner Region Midtjylland i samarbejde med Aarhus Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed en mobil testenhed i Gellerup. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

SILKEBORG På blot ét døgn er der registreret en stigning på 14 nye tilfælde af covid-19 smittede i Silkeborg Kommune.

Det viser torsdagens tal fra Statens Serum Institut.

Samlet set har der nu været 147 coronasmittede i Silkeborg Kommune.

De seneste syv dage er der i alt registreret 21 covid-19 smittede. Det betyder, at Silkeborg Kommune nu er den næsthårdest ramte kommune i Jylland, når det gælder antal smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage. Kun Aarhus Kommune overgår Silkeborg, og Silkeborg Kommune har fået meddelelser om, at der er opstået et såkaldt mikroudbrud i Lupinvej/Resedavejs området.

- Hvor mange smittede i området, der er tale om, ved jeg ikke. Men vi har fået meldinger om flere smittede i det område. Derfor vil der blive kørt en test-bil til beboerhuset på Kejlstrupvej 51, hvor områdets beboere har mulighed for at blive testet, konstaterer kommunikationschefen i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen.

Bilen kommer i morgen, fredag, hvor det vil være muligt at blive testet fra klokken 10-15, mens den vil holde der lørdag og søndag fra 9-15.

Han oplyser desuden, at en række borgere fra området er ved at blive testet eller afventer resultatet af test efter symptomer på smitte eller efter kontakt med smittede. Hans Mogensen ved ikke, hvordan mikroudbruddet er opstået.

Skoler og daginstitutioner i området ved Lupinvej/Resedavej er orienteret om mikroudbruddet, og forældre til børn vil hurtigst muligt blive orienteret, så de kan være opmærksomme, hvis der opstår symptomer på smitte.

- Vi følger situationen nøje og er i tæt kontakt med både Styrelsen for Patientsikkerhed og regionen. Og hvis det bliver nødvendigt, kan vi genindføre nogen af de restriktioner, vi tidligere har set, siger Hans Mogensen.

Det kan eksempelvis vedrøre skærpede restriktioner på skolerne og i daginstitutioner med -i yderste konsekvens - hjemsendelse af klasser eller årgange. Hans Mogensen understreger dog, at situationen ikke er alvorlig og at der stadig er tale om et forholdsvist lille antal smittede i Silkeborg Kommune i forhold til eksempelvis Aarhus-området.

- Særligt vigtigt er det også, at vi ikke har registreret smittede på kommunens plejecentre, siger Hans Mogensen.

På landsplan er der registreret yderligere 121 corona-tilfælde det seneste døgn.

Særligt Aarhus Vest er blevet hårdt ramt af coronavirus, hvilket torsdag fik borgmester Jacob Bundsgaard (S) til at holde et pressemøde om situationen.

Aarhus har fulgt op på situationen ved at lancere flere nye tiltag. Blandt andet samarbejdes der nu med somaliske foreninger, der skal sørge for, at information når frem, da særligt borgere med somalisk herkomst er blevet ramt på det seneste