Selvbetjening åbner på genbrugspladsen i Hammel

Det kræver en bestået prøve, inden man kan få adgang udenfor den bemandede åbningstid

25. august 2021, 10.38

Den nye genbrugsplads i Hammel ligger lige ved siden af den gamle på Italiensvej i Hammel. Foto: Martin Ballund

HAMMEL I slutningen af juli åbnede den nye genbrugsplads i Hammel for besøgende i den bemandede åbningstid.

Og fra 1. september kan pladsen også bruges, mens der ikke er genbrugsvejledere til stede. Inden man kan få lov til at komme ind på pladsen i den ubemandede åbningstid, skal man tilmelde sig på Favrskov Forsynings hjemmeside.

Vil sikre god sortering

- Vi vil gerne sikre, at brugerne har styr på, hvordan deres affald skal sorteres og afleveres på pladsen i den selvbetjente åbningstid, og at de kender de gældende regler. Derfor kræver vi, at de består en »regel- og sorteringstest« i forbindelse med tilmeldingen, fortæller Jens Drivsholm, driftschef i Favrskov Forsyning.

Når man tilmelder sig, knyttes kontaktoplysninger med bilens nummerplade til adgangssystemet, som giver adgang til pladsen.

Når testen er bestået, er der adgang til genbrugspladsen i tidsrummet kl. 07.00-20.00 i hverdage samt 07.00-18.00 i weekender.

Forsøgsordning

I første omgang er ordningen med selvbetjent åbningstid på Hammel Genbrugsplads en forsøgsordning frem til sommeren 2022. Det betyder, at der i perioden kan ske ændringer undervejs. Skulle det ske, vil der blive informeret på forsyningens hjemmeside og på Hammel Genbrugsplads.

Genbrugspladsen bliver overvåget med videokameraer. Det betyder, at Favrskov Forsyning har mulighed for at registrere, hvis en kunde bevist sorterer sit affald forkert, stjæler affald fra containerne eller udfører hærværk på pladsen. Sker det, kan forsyningen fratage brugeren retten til at benytte pladsen udenfor den bemandede åbningstid.

- Vi ved, at langt de fleste brugere på vores pladser er gode til at sortere deres affald og sagtens kan overholde vores retningslinjer. Men efter adskillige tilfælde på Hvorslev Genbrugsplads med fejlsorteringer, affald der er smidt på jorden samt tyveri er det en god løsning med øget overvågning, registrering af kunder og muligheden for at udelukke enkelte brugere, så de ikke ødelægger det for alle andre, siger Jens Drivsholm.