Leder: Læg kronerne i Silkeborg

26. november 2020, 11.26

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Black friday ...

Elsket og hadet af både detailhandel og forbrugere.

Men uanset hvad, så oprinder årets black friday i morgen, og lur mig, om der ikke også tæt på dig sidder unge og ældre, store og små, klar i startblokken til hektisk aktivitet på årets store handelsdag.

Sådan bliver det også her i området, hvor Ekstra Posten udkom i 56 fuldfede sider - og som om det ikke var nok, så var den gamle traver af en ugeavis fint understøttet af et friskt 32-siders black friday Sale-tillæg.

Så det er ikke annoncørernes skyld, hvis du vågner i morgen og er uvidende om det overflødighedshorn af gode tilbud, den lange fredag byder på. Uanset om du har sigtekornet stillet ind på nyt tøj, nye ting til hjemmet, elektroniske gadgets. Eller måske et nyt gulv?

Det er der det hele ...

Gå i butikker, riv betalingskortet rundt og få brugt nogle penge, så vi kan give en branche, der har lidt under coronaen, en støttende albue i en svær tid

Hans Krabbe i leder

Som en halvgammel lederskribent af påholdende hankøn har jeg det i bund og grund stramt med at opildne til forbrugsfest. Jeg synes jo, vi har rigeligt med damesko og dåser med flående tomater i hjemmet til at klare selv en langvarig belejring.

Men lige i år gør jeg en undtagelse: Gå i butikker, riv betalingskortet rundt og få brugt nogle penge, så vi kan give en branche, der har lidt under coronaen, en støttende albue i en svær tid. Og har du ikke mulighed for at støtte den lokale detailhandel fysisk, så er det også okay at handle på nettet. Men sørg endelig for at gøre det i den brede vifte af lokale webshops. Kigger du eksempelvis Ekstra Posten igennem, gør mange af annoncørerne sig umage med både printannoncen og en henvisning til, hvordan man finder dem på nettet. Nethandel er fint. Men læg den i din egen kommune frem for hos udenlandske butikker, der ikke betaler til julebelysningen i gågaden ...

Og når vi er ved det, så bliv endelig lidt længere ude fredag aften. Skal der være (forbrugs)fest, så lad der være fest. Så slut dagen af med lidt lækkert på et af din bys spisesteder. For de har også brug for en støttestrømpe lige nu.

Faktisk er vi selv friske med et godt tilbud (læs mere her).

Mange gode, trofaste abonnenter kender os. Men gør du ikke, så prøv da Midtjyllands Avis digitalt i en måned gratis.

Forhåbentlig bliver du så glad for os, at du bliver hængende.

Black friday ... Vidste du i øvrigt, hvorfor det hedder sådan? Det stammer fra USA, hvor mange har både i dag, thanks-giving, og dagen efter, black friday, som fridage. Begrebet opstod i Philadelphia, hvor det blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af fodgængere og biler, som opstod dagen efter thanksgiving.

Lad det blive sort af mennesker i de lokale butikker ...

Bonusinfo: Vidste du at Hans Krabbe er tosset med fodbold, og at han har skrevet en rørende nekrolog i dagens avis om Diego Maradona. Læs den her:

Læs også
Nekrolog om Maradona: Guds hånd og folkets mand