Midtjyske Meninger: Maskespil

19. oktober 2020, 13.35

Foto: Martin Ballund

Jeg synes Pia Kjærsgaard er en gæv pige, som har sagt mange fornuftige ting. Jeg har dog aldrig stemt på hende.

Men derfor kan jeg alligevel godt synes, at det er synd for Pia og nogle af hendes mærkesager. Pia har i mange år kæmpet for og fået indført, at nydanskere skulle bruge håndtrykket i den efterfølgende ceremoni efter bestået indfødsretsprøve som en ekstra bekræftelse på, at man er rigtig dansker.

Det har covid-19 virus sat en stopper for. Lige her og nu og måske i al lang fremtid. Farvel håndtryk.

Det næste Pia og hendes kollegaer fik indført var et burkaforbud i Danmark - altså forbud mod tildækning af ansigtet.

Det er heller ikke meget værd i disse tider, når sundhedsstyrelsen anbefaler os at gå med mundbind, stort set mest muligt. Nu er vi almindelige danskere gemt bag en maske.

Udviklingen overhaler virkeligheden.

Og min virkelighed er virkelig kommet på prøve. Jeg var inviteret til spisning hos SIF inden kampen mod Hobro. Spisningen foregik på Hotel Radisson.

Der var maskepåbud lige så snart vi kom ind i hotellets lobby. Masken skulle vi bære, indtil vi kom ind i det lokale, hvor vi skulle spise. Når vi havde sat os ned, måtte vi tage masken af. Til stor moro fandt vi så ud af, hvem vi sad sammen med.

Det var buffet. Op og stå, maske på, og hen i køen med en meters afstand. Tynde plasthandsker skulle i brug, inden vi måtte tage maden over på tallerkenen.

Hen til bordet, maske af, spis, afgang til stadion. Maske på ud af hotel, maske af i bil.

Maske på ind på stadion, maske af når man sad ned på tilskuerpladserne.

Halvleg, jeg skulle på toilettet, maske på ind gennem lokalet, toiletbesøg, ud igen, maske af.

Det, samtidig med vi skal huske at spritte, er en ny måde at leve på, og det skal vi lære, for vi skal minimere spredningen af covid-19 - respekt for dette.

Men den er altså lidt besværlig for os der både bruger briller og høreapparat.

Nu skal vi nemlig både skal have plads til brillestænger, høreapparat og maskeelastikker bag ved ørerne.

Første gang jeg hev masken af blev jeg både blind og døv, da briller og høreapparat fløj rundt i lokalet, og nær havde endt i suppen.

Jeg har dog siden fundet en ny maskeaftagelsesteknik, så nu går det bedre. Ellers må jeg jo købe et visir, for fodbold det skal jeg til, tænk hvis jeg missede at se et mål.