Nu går million-jagten ind

Politikere trækker i arbejdstøjet for at rejse millioner til Danmarks første museum af sin art - på Skanderborg Station.

19. september 2019, 15.01

Flytningen af Skanderborg Museum og realiseringen af planen om at etablere et nytænkende og interaktivt museum i kommunens største trafikale knudepunkt, går nu ind i en ny fase. Der skal rejses mange millioner til projektet fra fonde, og der bliver meldt om en positiv dialog allerede. Illustrationen er lavet af arkitektfirmaet Galmstrup, som har hjulpet kommunen med at lave et såkaldt mulighedsstudie for det nye museum.

SKANDERBORG Og det var paa Skanderborg Station, Der blev mine Tanker forfløjne. Jeg saa en nydelig ung Person med nøddebrune øjne. Sådan blev Skanderborg Station allerede i 1899 foreviget af den berømte digter Sophus Claussen.

Nu er kommunens politikere klar til igen at sætte stationen på Danmarkskortet med etableringen af et nyt og iøjnefaldende Skanderborg Museum i stationens gamle postbygning, som skal give rejsende og museumsgæster i Skanderborg en ny form for museumsoplevelse. Der er både planer om at lave en ventesal, hvor man kan få et glimt af, hvad der foregår på museet eller vælge at blive længere for at udforske udstillingerne, som både kommer til at handle om fortiden og nutiden. Lokalarkivet kommer desuden til at være en del af et lounge-miljø, hvor man kan hænge ud og fordybe sig i finurliege skrifter fra fortiden eller bare slappe af med gratis wifi, imens man venter på toget.

Betydeligt antal millioner...