Forsøg på politisk karaktermord?

25. marts 2020, 13.10

LAVPUNKT Normalt har jeg respekt for chefredaktør Hans Krabbes udsagn, når han i sin lederartikel giver udtryk for Avisens uforgribelige mening om et aktuelt emne.

Men tirsdagens leder betegner et lavpunkt, når han føler sig kaldet til at begå et forsøg på politisk karaktermord på Hans Okholm. Han skriver: »Interessant bliver det at følge den mest markante, borgerlige politiker de senere år, SFeren Hans Okholm, frem mod kommunalvalget«.

Ærlig talt, Hans Krabbe, hvad bilder du dig ind? På hvilket grundlag beskylder du - og jeg må opfatte det som en beskyldning - Hans Okholm for at være en borgerlig politiker? Er det, fordi det efter store sværdslag og vanskelige forhandlinger er lykkedes ham som udvalgsformand at skabe nogenlunde bred opbakning bag et kompromis om det kommende byggeri Fredensgård? Eller på hvilken måde gør han sig ellers fortjent til at blive kaldt »borgerlig«?

Hvis du havde nøjedes med at kalde ham »den mest markante politiker de senere år«, så ville du nok snarere have ramt plet. Hans Okholm efterlever fuldstændig det, som altid har været SFs grundholdning, nemlig at gå efter politisk indflydelse. Vi overlader det gerne til andre at pudse glorien og holde sig uden for enhver indflydelse.

SFs stifter, Aksel Larsen, sagde engang: »Hvis man bliver bange, den dag man får tilbudt del i magten, så skal man hellere droppe politik og dyrke kål i stedet«. Hans Okholm er ikke bange, hvilket han tydeligt har vist i hele sin politiske karriere. Men han er bestemt heller ikke borgerlig. Derfor er det ubehageligt at opleve Avisens chefredaktør svine ham til. Med mindre bemærkningen er en indpakket kritik af byrådets borgerlige flertal?