BSH tabte første ligakamp i 2023

Lokalopgøret mod Skanderborg Aarhus endte med et smalt nederlag til Bjerringbro-Silkeborg

Udgivet:18. marts 2023, 17.56

Læsetid:2 minutter

Patrick Westerholms BSH-hold tabte til Skanderborg Aarhus. Foto: Ole Nielsen

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg kunne lørdag have sikret tredjepladsen i grundspillet, men sådan skulle det ikke gå.

På udebane tabte BSH’erne lokalopgøret mod Skanderborg Aarhus med 29-28, og dermed må de vente mindst én runde på, at tredjepladsen kommer i hus.

Selv om cifrene 29-28 kunne indikere en tæt og dramatisk kamp, var gæsterne næstbedst i Aarhus, hvor BSH led det første liganederlag i 2023.

BSH skal have ros for at holde liv i kampen til det sidste minut, men allerede fra kampens start var det dog tydeligt, at Skanderborg Aarhus var i det højeste gear.

Et par fine scoringer af topscorer Mads Kjeldgaard Andersen sørgede for, at BSH kun var bagud med 5-4 efter 10 minutter, men generelt kneb det med at få bolden forbi Skanderborg Aarhus’ velspillende keeper Salah Boutaf.

Det gav mulighed for flere nemme kontramål til værterne, der kom på 9-4 uden at Johan Sjöstrand i BSH-målet havde snuppet en eneste bold,

BSH tog en timeout, satte Mikkel Løvkvist ind i målet og kom lidt bedre med i kampen.

Efter 18 minutters spil var stillingen 12-8, og fem minutter senere revanchere Patrick Boldsen sig for et par store afbrændere i kampens start, da han scorede på kontra til 14-11.

BSH havde nu fået noget bedre fat defensivt, mens Mikkel Løvkvist begyndte at tage fra i målet, og med få sekunder tilbage af første halvleg reducerede Patrick Boldsen på kontra til 16-15.

To hurtige scoringer fra anden halvlegs start bragte endda BSH på 16-17. Det var holdets første føring i kampen, men også den sidste.

Topscorer Mads Kjeldgaard Andersen gjorde ellers sit for at holde BSH inde i kampen. Med sit niende mål reducerede han midtvejs i anden halvleg til 23-21, men holdkammeraterne havde mere end svært ved at få bolden fordi Salah Boutaf.

Med lidt over 10 minutter igen var stillingen 26-22, og så begyndte det efterhånden at se svært ud for BSH.

Men indskiftede Johan Sjöstrand bød ind med flere gode redninger i slutfasen, hvor BSH fire minutter før tid kom på 27-25, mens Skanderborg Aarhus i flere tilfælde forsømte af lukke kampen.

Et minut før tid reducerede Peter Balling til 29-28, hvorefter Johan Sjöstrand snuppede en fri chance, men riposten røg ud til hjemmeholdet, der dermed endte med at snuppe begge point.

Mads Kjeldgaard Andersen blev med 11 mål klar BSH-topscorer, mens Salah Boutah med en redningsprocent på 41 var hjemmeholdets helt store spiller.

Indlæser debat