Venstres Fatma Øktem er tilbage i Folketinget

Genvalg til Mette Hjermind Dencker (DF), der tager den ene af partiers to pladser i Østjylland

6. juni 2019, 20.58

- Jeg har haft nogle fantastiske frivillige til at hjælpe mig i valgkampen, siger Fatma Øktem (V), der efter fire år udenfor nu igen har fået en taburet i Folketinget - valgt i Skanderborgkredsen. Her ses hun i valgkampsnak i Galten forleden. Foto: Jens-Erik Sinnbeck

SKANDERBORG/RY/GALTEN Venstres Fatma Øktem er på vej i Folketinget igen.

Fatma Økten, der er opstillet i Skanderborgkredsen, fik 5310 personlige stemmer, og det var nok til at sikre hende en af de seks taburetter, som Venstre får i Østjylland.

Hun fik pænt mange stemmer i sin egen kreds, men også god støtte i Aarhus-kredsene.

Så det er en glad Fatma Øktem, der i aften lægger vejen forbi Skanderborg for at fejre sejren sammen med sine unge kampagne-folk.

- Ja, selvfølgelig gør jeg det. Jeg har haft nogle fantastiske unge frivillige til at hjælpe mig i valgkampen, siger hun om de omkring 30 VU'ere, der har ført kampagne for hende med energi og højt humør.

Det blev derimod ikke til valg for en anden lokal V-kandidat, Birte M. Andersen, der stillede op i Horsenskredsen.

I Skanderborgkredsen er der genvalg til Mette Hjermind Dencker (DF).

Hendes parti blev groft sagt skåret ned til sokkeholderne i Østjylland - og går fra fem til blot to mandater. Men det ene af dem sætter Mette Dencker sig på med 2348 personlige stemmer.

Den lokale socialdemokratiske kandidat, Dorthe Hindborg fra Stjær, fik ikke stemmer nok til en plads på tinge.

- Det er jeg selvfølgelig skuffet over, det er klart. Det er, som det er, men jeg er glad for, at vi som parti står stærkt. Og nu skal jeg sove, siger Dorthe Hindborg ovenpå en lang, intens valgkamp.

Et rigtig godt valg bringer SF's østjyske frontfigur, Kirsten Normann Andersen, tilbage til en ny periode i Folketinget. Hun er opstillet i Aarhus, men bor i Skanderborg Kommune og fik 7885 personlige stemmer.

Hendes lokale fælle på listen Charlotte Vindeløv fra Gl.Rye opnåede ikke valg.

Et andet folketingsmedlem med lokale rødder må til gengæld sige farvel til Folketinget. Det er Carsten Bach, der bor i Høver ved Galten. Han var spidskandidat på Fyn, men røg med i den kraftige nedtur, hans parti blev ramt af.

Mira Issa Bloch, der debuterede som folketingskandidat for Alternativet, var meget tæt på at få det mandat, partiet efter kraftig tilbagegang har fået i Østjylland. Hun fik 1332 personlige stemmer, men det var 51 færre end dem, hendes partifælle Torsten Gejl i Aarhus, fik, og derfor tog han mandatet.

Den konservative Nils Rosenberg var ikke i nærheden af en plads på tinge, og det var heller ikke EL-kandidaten Maria Temporas.

Hendes parti blev skåret ned til sokkeholderne - men Mette Hjermind Dencker (DF) nuppede den ene af de to pladser, DF har i Østjylland. Her ses hun til venstre sammen med S-kandidat Dorthe Hindborg, der ikke kom ind. Foto: Jens-Erik Sinnbeck