Nyt tiltag: Udsatte nyfødte følges de første 1000 dage

Sundhedsstyrelsen har bevilget 1,5 millioner koner til Skanderborg Kommunes nye projekt »De første 1000 dage«

10. juli 2019, 13.15

»De første 1000 dage« er en ny indsats, som sundhedsplejesker og dagtilbud i Skanderborg Kommune går sammen om for at give mere målrettet hjælp til nyfødte og familier i en socialt udsat situation. Tiltaget støttes nu med halvanden million kroner fra Sundhedsstyrelsen.

SKANDERBORG/RY/GALTEN »De første 1000 dage« er overskriften på en ny indsats som sundhedsplejersker og dagtilbud i Skanderborg Kommune går sammen om.

Det handler om at styrke samarbejdet på tværs og dermed give mere målrettet hjælp til nyfødte og familier i en socialt udsat situation.

Ekstra støtte til 30 børn

Projektet omfatter omkring 30 børn årligt. De følges løbende, og når de er omkring halvandet år og igen, når de er tre år, bliver der lavet en særlig indsats for at skabe så god trivsel som muligt for de små børn.

Støtte fra Sundhedsstyrelsen

En tidlig og effektiv indsats overfor udsatte børn og deres familier lønner sig på langt sigt.

Og en god nyhed er, at Sundhedsstyrelsen netop har bevilget godt 1,5 millioner kroner til det nye projekt på børneområdet

- Vi er rigtigt glade for, at Sundhedsstyrelsen støtter projektet. Det giver os endnu flere muligheder for at arbejde forebyggende, systematisk og evidensbaseret i forhold til børn og familier i udsatte positioner, siger Bodil Lauridsen, chef for Sundhedstjenesten i Skanderborg Kommune.

Fælles hjemmebesøg

Overgangen, når det lille barn skal begynde i et dagtilbud, er i særligt fokus i projektet.

I de fleste tilfælde slipper sundhedsplejersken familierne, når de bliver tilknyttet et dagtilbud, men for udsatte familier kan der være behov for en ekstra indsats. Deriblandt fortsatte forsøg i familiens hjem.

- »De første 1000 dage« giver mulighed for fælles hjemmebesøg med pædagog og sundhedsplejerske. På den måde bliver vi bedre til at identificere og sætte ind, når familier i udsatte positioner har brug for en hjælpende hånd, siger Charlotte Styver, der er dagtilbudschef i Skanderborg Kommune.