Mindeord over Jørgen Helle: Han var vennernes ven - og altid til fest og farver

Jørgen Helle havde en bevidst strategi om at føre sig frem både i Silkeborg og på landsplan som playboy med plads til store armbevægelser - for at sikre god omtale af Helle Auto

26. februar 2021, 12.30

Jørgen Helle blev 76 år. Foto: Jens Anker Tvedebrink

MINDEORD: Direktør, restauratør Bent Jørgensen, Hotel Dania og Brasserie Underhuset, har sendt disse mindeord over Mr. Bilernes by Jørgen Helle:

Det var en smertelig besked at modtage. Vores livslange ven Jørgen Helle var stille sovet ind - efter nogle års sygdom efter en tragisk ferieulykke i Thailand.

Jørgen og jeg kendte hinanden fra drengeårene, og der var i ordets bedste betydning noget af en vildbasse i ham. Helt fra ungdomsårene levede han op til et af Piet Hein’s favorit-gruk: »Lille kat, Lille kat, lille kat på vejen; Hvis er du? Hvis er du? - jeg er sgu min egen«.

Det er helt i overensstemmelse med kendsgerningen, at Jørgen Helle - som Midtjyllands Avis anfører i en meget beskrivende nekrolog - havde en bevidst strategi om at føre sig frem både i Silkeborg og på landsplan som playboy med plads til store armbevægelser - for at sikre god omtale af Helle Auto. Hvis et medie omtalte ham som »Joakim von And« var dagen simpelthen reddet.

Han var i alle henseender en fremragende forretningsmand, der ikke var for god til at dele sine erfaringer og råd med andre i bilbranchen.

Han nød at være i mediernes søgelys - og benyttede måske ikke enhver, men mange lejligheder, til at optræde i fjernsynet eller få fyldig omtale i aviser og ugeblade til gavn for hans firma, som skabte grundlaget for »Silkeborg - bilernes by«.

Utallige oplevelser havde vi sammen - både indenfor og udenfor landets grænser. Jørgen var en glimrende pilot, og da jeg aldrig selv havde taget flyvecertifikat, var det altid ham, der sad ved styrepinden. Ind imellem kunne vores flyveture have en noget dramatisk karakter, men vi overlevede - hver gang.

I de år han boede i Italien og Spanien - fra 1982 til 1992 - var der fest og farver med Jørgen som forgrundsfiguren for hans motto var jo »Livet skal være sjovt«.

Han var vennernes ven - og det fik mange i vennekredsen særligt at mærke, når han inviterede på fødselsdagsrejser til Egypten, Marokko og Paris.

Nogle har sikkert syntes, at Jørgen kunne være lidt højtråbende, når der var nydt et par bægre. Men det tog han sig ikke af. Han lagde heller ikke skjul på at visse myndigheder kunne være øretæve-indbydende. Det fik de sandelig også lov at mærke i både skrift og tale. »Jeg har svært ved at holde min kæft«, blev han engang citeret for i avisen - og det kunne vi kun erklære os enige i.

Det bliver en underlig fornemmelse, når vi forhåbentligt snart kan genåbne Brasserie Underhuset - ikke at skulle møde Jørgen mere. Han var så at sige nærmest en del af inventaret. Vi kommer til at savne ham - og det gælder for endnu mere hans dejlige sønner og den øvrige familie.

Læs også
Læs også
Orla Madsen: Hvor har jeg haft det sjovt med Helle
+Abonnement