Lokal keramiker får solo-udstilling i Frankrig

Et halvt års målrettet arbejde bliver for Mette Maya Gregersen forløst fra lørdag og over de næste seks uger

17. maj 2019, 09.07

Mette Maya Gregersen har lavet helt nye værker til sin franske udstilling, og atter er det værker med en helt unik struktur og bevægelse, der frembringer en oplevelse af keramikken som noget organisk og levende.

KUNST For keramiker Mette Maya Gregersen i Sminge har det sidste halve år budt på masser af hårdt arbejde kombineret med spændt forventning. For hun har forberedt sig meget grundigt til, at hun fra på lørdag den 18. maj og juni ud får sin første separat-udstilling i Frankrig.

Frankrig har nemlig en helt særlig plads i keramikerens kreative hjerte. For det var her hun som helt ung trådte de første mange år af sin keramiske karriere - inden hun drog videre til England for at blive uddannet keramiker på Camberwell College of Arts, inden hun atter vendte hjem til Danmark.

Siden er det blevet til deltagelse i mange udstillinger og workshops i Frankrig, men det er første gang, at hun er blevet inviteret til at få sin egen separat-udstilling. Og så endda hos det anerkendte keramiske museum La Galerie de L'Ancienne Poste, der årligt præsenterer tidens mest betydningsfulde keramiske værker fordelt på udstillinger med seks-syv internationalt anerkendte keramikere og lovende nye talenter.

- Jeg oplever helt klart, at der er store forventninger til mig. Og det har jeg også selv. Det sidste halve år har krævet meget af mig. Og jeg har denne gang lavet nye og større værker, end jeg plejer. Nu glæder jeg mig bare til at få dem præsenteret, fortæller Mette Maya Gregersen, der for en sikkerheds skyld selv står for transporten af værkerne til udstillingen.

Derfor har hun lånt en varevogn, som hun pakkede grundigt med sine værker, inden hun onsdag drog af sted mod museet i Toucy lige syd for Paris.

Når separat-udstillingen er forbi, drager keramikeren endnu længere mod syd.

For til juli skal hun arbejde på Den Internationale Keramikskole La Meridiana i Toscana, hvor Sminge-keramikeren skal undervise internationale keramikere i sin helt specielle keramiske bølge-teknik.

Fernisering af keramiker Mette Maya Gregersens skulptur, der får en blivende plads i kulturcentret. Foto: Martin Ballund