Asgers Kulturhus - kultur med vilje

Udgivet:26. oktober 2021, 13.07

Læsetid:1 minut

Af Kristian Stride og Finn Bering Johansen Henholdsvis byrådskandidat for Socialdemokratiet i Silkeborg kommune og byggeleder og tidligere formand for kulturhuset og modtager af kommunens kulturpris

KULTURHUS Et Kulturhus skal kunne avle og give plads til subkulturen - malere, skatere, musikere, tegnere, filmmagere og folk, der nørder med noget specielt, og til dem der søger fællesskaber ud over dem, vi som kommune kan tilbyde.

Vi startede Kulturhuset i Silkeborg på Hostrupsgade, sammen med en masse dedikerede mennesker, flest unge men faktisk kom alle aldersgrupper. Kulturhuset var et sted, hvor nogen havde noget på hjerte - der var onsdags jam, strikkeklub, genbrugsforretning, haveprojekter, maleaftener, spilleaftener og meget meget mere.

Vores forslag er, at vi bruger Museum Jorn i indelukket til et nyt kulturhus, når det er flyttet ned til midtbyen, her kan vi i stil med andre byer samle alle vores kreative kræfter
Kristian Stride og Finn Bering Johansen

Det som Silkeborg mangler i dag, er et tilbud til de kreative unge i alle aldre, hvor der ikke er faste rammer og regler for alt muligt, et sted hvor ideer kan spire og slå rod.

Vores forslag er, at vi bruger Museum Jorn i indelukket til et nyt kulturhus, når det er flyttet ned til midtbyen, her kan vi i stil med andre byer samle alle vores kreative kræfter og få en kultursynergi som både ærer Asger Jorn, men som også sætter Silkeborg tilbage på kultursporet.

Silkeborg mangler en mellemmenneskelig og subkulturel horisont.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere