Finansieringseksperter flytter fra Ikast til Silkeborg

Silkeborg-erhvervsmand Daniel Højs finansvirksomhed skifter navn og flytter aktiviteterne til Ballevej i Silkeborg

Udgivet:06. september 2021, 17.09

Læsetid:2 minutter

Daniel Høj og finance and business-kollegerne er kommet retur til Silkeborg. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Jakob Munk Schmidt
Journalist| jams@midtjyllandsavis.dk

SILKEBORG Administrerende direktør Daniel Høj fra Silkeborg rykker nu fra Ikast til Silkeborg med virksomheden Pilea Finance & Business A/S.

Sammen med sine seks kolleger rådgiver han ejerleder-virksomheder om finansiering, formueoptimering og strategi, og fremadrettet vil arbejdet foregå med udgangspunkt i lokaler på Ballevej 2B.

Daniel Høj har fortid som centerdirektør hos Nykredit i Silkeborg og administrerende direktør i Birch GM Ejendomme Holding.

For et par år siden valgte han i stedet at blive selvstændig finansieringsrådgiver - i første omgang med base i Silkeborg, efterfulgt af en periode på Eli Christensens Vej i Ikast.

- Jeg kan godt lide, at vi igen bliver mere synlige i Silkeborgs erhvervsliv. Det glæder jeg mig meget til, fastslår Daniel Høj.

Navneskifte

I forbindelse med flytningen skifter firmaet navn fra det nu forhenværende Sindico Finance & Business - til Pilea Finance & Business.

- Vi har behov for at skabe en mere enkel fortælling og kommunikationsmæssigt at stille endnu skarpere på Pilea, siger Daniel Høj.

Sindico-navnet blev en kendsgerning, da han i 2020 indgik partnerskab med Sindico Group-koncernen i Ikast - en koncern med en lang stribe selskaber fordelt på forskellige forretningsområder.

Sindico Group består for eksempel af cirka 30 Dansk Outlet-tøjforretninger samt marketingbureauet Wemarket - plus Daniel Højs finansfirma.

- Mit samarbejde med Sindico Group begyndte med, at de godt kunne bruge de ting, vi lavede som finansieringsrådgiver. I stedet for at sende fakturaer til hinanden lavede vi partnerskabet, og jeg blev ansat som administrerende direktør i deres kapitalholdingselskab, Sindico Group, fortæller Daniel Høj, der fortsætter uforandret som Sindico Group-direktør sideløbende med Pilea Finance & Business.

- Pilea er stadig datterselskab i Sindico Group, og jeg har fortsat aktiemajoriteten i Pilea. Men vi må indrømme, at der har været en del forvirring omkring det lokalt, så derfor sætter vi nu fuld fokus på Pilea. Virksomheden udspringer jo oprindeligt fra Silkeborg, og vores rødder og størstedelen af vores netværk og samarbejdspartnere er her. Derfor er det også naturligt med en mere tydelig base her i byen. Vi vil fortsat have satellitter i Ikast og Hørsholm, og så er det en naturlig del af vores arbejde, at vi meget ofte er ude hos vores samarbejdspartnere, fortæller Daniel Høj.

- Lige nu har vi rigtig stort fokus på at få basen på plads, inden vi tænker i yderligere vækst, men vi kan da ikke udelukke, at der på sigt kan komme afdelinger i Aarhus og Aalborg, bemærker den lokale erhvervsmand.

Latinsk inspireret

Navnet Pilea er inspireret af det latinske navn for pengeplanten - eller kinesisk pengetræ.

- Det, synes vi, at der er stærk symbolik i, siger Daniel Høj, der sammen med sine seks kolleger deler indgang med to andre virksomheder i ejendommen på Ballevej 2B - Partner Revision samt administrationskontoret for fodboldselskabet Young Boys FD.

- Der er et fint netværk heroppe på Ballevej, fastslår Daniel Høj.