Retssag om afpresning begynder uden tiltalt fodboldstjerne

Karim Benzema var ikke i til stede, da retssagen om afpresning af Mathieu Valbuena blev sparket i gang.

20. oktober 2021, 14.08

Karim Benzema spillede tirsdag i Champions League mod Shakhtar Donetsk, men var ikke til stede i retten onsdag.

KØBENHAVN Onsdag begyndte retssagen mod blandt andre Karim Benzema i en sag om afpresning, men den franske fodboldstjerne var ikke til stede.

I retssalen i Paris-forstaden Versailles fortalte Real Madrid-angriberens advokat, Antoine Vey, at Benzema udeblev af professionelle årsager. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Årsagen er måske, at Karim Benzema tirsdag aften var i Ukraine for at spille Champions League-opgør mod Shakhtar Donetsk.

Retssagen drejer sig om et hændelsesforløb, der udspillede sig i 2015.

Karim Benzema var angiveligt medvirkende til afpresning af sin daværende landsholdskammerat Mathieu Valbuena, der i dag spiller i den græske klub Olympiakos.

Benzema skal have ageret mellemmand for en ven, der var i besiddelse af en sexvideo med Valbuena, og Benzema var angiveligt med til at kræve penge for ikke at lække videoen.

Benzema har tidligere indrømmet, at han i landsholdslejren i oktober 2015 henvendte sig til Valbuena angående den sexvideo, som en barndomsven var kommet i besiddelse af.

Han nægter dog at have deltaget i pengeafpresningen. Han mener således, at han har forsøgt at hjælpe Valbuena ud af en svær situation. Han hævder desuden, at politiet brugte uærlige metoder for at trække ham ind i sagen.

Politiet er blandt andet i besiddelse af en optaget telefonsamtale, som anklagerne bruger som indikation på, at Benzema var indblandet i forsøget på afpresning.

Den maksimale straf for medvirken til forsøg på afpresning er ifølge AFP fem års fængsel og en bøde på 70.000 euro svarende til godt en halv million kroner.

Sagen betød, at Karim Benzema i fem og et halvt år ikke fik mulighed for at spille på det franske landshold. Landstræner Didier Deschamps ville ganske enkelt ikke udtage ham, mens sagen stod på.

Ikke desto mindre blev Karim Benzema udtaget til EM i sommer, hvor han scorede i alt fire gange. Frankrig nåede ottendedelsfinalen og blev slået ud af Schweiz efter straffesparkskonkurrence.

/ritzau/