Fin forårsstart og Viborg-håb

Udgivet:31. marts 2017, 09.57

Læsetid:2 minutter

Danni Kristensen.

Af Danni Kristensen Sportsredaktør Viborg Stifts Folkeblad

6 år siden

FODBOLD I løbet af efteråret så det hele virkelig sort ud for Viborg FF, men en tålelig afslutning på efteråret og en ret så fin åbning på foråret betyder, at VFF går ind til nedrykningsslutspillet med et begrundet håb om, at man kan slippe for de nervespækkede playoff-kampe om forbliven I rækken.

En del af håbet knyttes til, at hold som Silkeborg og AGF ikke har virket til at være i en skræmmende forfatning. Et blik på formbarometret for foråret viser, at VFF pointmæssigt er gruppens mest formstærke hold, mens hverken AGF eller Silkeborg er kommet godt ud af startblokken efter vinterpausen. Værst ser det ud i Aarhus, mens Silkeborgs dårlige resultater delvis kan tilskrives et svært program med AaB, FCK og forårsstærke FC Nordsjælland som nogle af modstanderne.

I Viborg er der grund til at håbe og tro, at AaB, som på papiret er puljens stærkeste hold, gør rent bord mod Silkeborg og AGF, mens VFF så vil forsøge at gentage kunststykket fra sidste runde i grundspillet og tage point mod et AaB-hold, som VFF har vist en evne til at drille med to grønne sejre i de seneste fem kampe.

Det virker som om, at forårsversionen af VFF er mere afklaret og indstillet på, at sæsonen udelukkende handler om at overleve i rækken. .

På plus-siden er det også værd at notere, at VFF har flere nye trumfer i forhold til efteråret i form af en overraskende stærk Alexander Jakobsen på midtbanen, ligesom både Mikkel Vestergaard og måske også Osama Akharraz formentlig kan nå at blive fitte til også at bidrage til den offensiv, der har været holdets altoverskyggende problem sæsonen igennem.

VFF har hidtil ikke spillemæssigt vist en kontinuerlig kvalitet, der betyder, at man kan tillade sig at forvente, at holdet indhenter fem point på Silkeborg og holder AGF under sig - men der er blevet plads til håb.

De sorte skyer er i hvert fald knap så tætte over domkirkebyen, som de var tilbage i slutningen af 2016.