Topscorer indstiller karrieren

- Jeg skal jo stoppe på et tidspunkt, siger målræven Ann Grete Nørgaard, der i en alder af 38 år har taget beslutningen om at indstille karrieren til sommer

Udgivet:03. marts 2022, 10.06

Læsetid:2 minutter

Ann Grette Nørgaard har spillet i en stribe klubber, før hun kom til Silkeborg. Det er blandt andet Viborg HK, TTH Holstebro, Storhamar i Norge og rumænske Ramnicu Valcea. Foto Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

HÅNDBOLD 38-årige Ann Grete Nørgaard indstiller en imponerende håndboldkarriere, når Silkeborg-Voel KFUM har spillet sidste kamp i denne sæson.

Den tidligere landsholdsfløj blev hentet til Silkeborg-klubben kort før sæsonstart, og hun har holdt et højt niveau og er noteret for 128 scoringer, hvilket rækker til andenpladsen på topscorerlisten i kvindernes liga.

- Det er svært at stoppe, selvom jeg er helt afklaret med beslutningen, lyder det fra Ann Grete »AG« Nørgaard, mens tårerne triller ned af kinderne.

- Jeg har jo levet min drøm, siden jeg var 16-17 år, men det har også været en beslutning, der har været undervejs længe. Jeg troede egentlig, da jeg tog til Rumænien i 2019, at det var min sidste klub. Her oplevede jeg suset med Champoins League og store kampe, men så kom coronaen.

- I julen 2020 kom jeg hjem midt i en pandemi, så jeg troede igen, at det kunne være slut, men så kom Storhamar ind fra siden, og det kunne jeg ikke sige nej til, siger Ann Grete Nørgaard.

Turen til Norge blev imidlertid heller ikke sidste kapitel, for Silkeborg-Voel KFUM stod i sommeren 2021 klar med en kontrakt.

- Det var fantastisk. Jeg nyder virkelig at spille og være i klubben, men jeg kan godt mærke, at der er noget faglighed i mig - omkring især coaching - som jeg gerne vil udforske. Så jeg er nødt til at trække en streg i sandet på et tidspunkt. Så længe jeg snører håndboldskoene, er det min førsteprioritet. Og også min andenprioritet. Men jeg skal jo stoppe på et tidspunkt, lyder det med et smil fra Ann Grete Nørgaard, der som 38-årig også har børn i tankerne.

Cheftræner Jakob Andreasen lægger ikke skjul på, at han har et rigtig godt samarbejde med Ann Grete Nørgaard:

- Det har været en ære at arbejde sammen med en så rutineret og erfaren spiller som »AG«. Jeg synes, at hun har bidraget med rigtig meget til vores hold og hendes cv fortæller alt om »AG’s« erfaring. Hun ligger med et scoringsnit på seks mål, hvilket må siges at være imponerende.

- Uden for banen har hun med sin rutine kunne guide og hjælpe mange af vores unge spillere. Det er uden tvivl en stor kapacitet, som vi siger farvel til - ikke kun i Silkeborg-Voel, men i hele dansk håndbold, og jeg ønsker »AG« held og lykke med sine næste udfordringer, siger træneren.

Indlæser debat