DET ER DIT VALG - KV21

Spildevandssagen - uhørt og skandaløst!

11. oktober 2021, 14.13

OVERLØB Uhørt og skandaløst! Fortsæt evt. selv rækken af kraftudtryk! Et er, at man som politiker i Skanderborg Kommune skal høre i nyhederne, at der ryger urenset spildevand ulovligt ud flere steder i kommunen - endda tæt på en legeplads, hvor børn risikerer at komme i kontakt med guderne må vide hvad! Det er skandaløst i sig selv.

Noget andet er, at forsyningen og administrationen har kendt til det længe, mørklagt miseren og undladt at underrette os politikere. Det er lige så skandaløst og foruroligende. Hvordan i alverden skal vi folkevalgte kunne handle og løse problemer på borgernes vegne, hvis sager mørklægges?

Borgmesteren må og skal som kommunens øverste leder på banen og sikre, at byrådet får de informationer, vi har brug. Alt andet er urimeligt.

Læs også
Overløb, hvad er det og kan der gøres noget?

Det er muligt, at borgmesteren vil lægge ansvaret for udledningen af spildevandet på Forsyningen. I hvert fald er det det, der forsøges med udtalelser i pressen. Men kommunen har også del i balladen, og at byrådet løbende opdateres om verserende sager og problemer, er i sidste ende borgmesterens ansvar. Og det kan han ikke fralægge sig!

Læs også
Masser af ulovlige udledninger

Der skal omgående styr på spildevandsudledningen, så urenset spildevand ikke bare ryger ud i naturen. Forsyningen og forsyningsformanden, administrationen og borgmesteren må og skal i gang med at rydde op i miseren. Og så må vi fra politisk hold på det strengeste kræve om fremover at blive opdateret - også om sager det er ubekvemme!

Indlæser debat...