Her er den perfekte sommervin

Tysk hvidvin har - meget ufortjent - et blakket ry. Det er en generel opfattelse, at det er noget sødt, billigt sprøjt, som højest er en studenterfest værdig. Men den opfattelse kunne ikke være mere forkert, for tysk hvidvin - især på druen riesling - er noget er det reneste og mest delikate, man kan komme i nærheden af, og så er den både en sommerlæsker og en fremragende ledsager til mad

Udgivet:27. april 2019, 17.00

Læsetid:6 minutter

De fleste af os er formentlig stødt på tysk liebfraumilch, måske endda i karton, fra supermarkedernes billigste vinhylder. Liebfraumilch er i sig selv ikke en dårlig vin. Faktisk gik liebfraumilch tilbage på Dronning Victoria I's tid i 1890'erne for de samme priser som de bedste vine fra Bordeaux og Bourgogne, blandt andet fordi den engelske dronning var stor tilhænger af vinene.

Især Anden Verdenskrig var dog hård ved tysk vinproduktion, og der er flere årsager til, at renomméet ikke er, hvad det har været. Rigtig mange vinkældre blev ødelagt i Tyskland under Anden Verdenskrig, ikke mindst af franskmændene, som ønskede at sige »tak for sidst« til tyskerne, som gjorde det samme ved de franske vinkældre, da de invadere Frankrig i begyndelsen af krigen.

Lagrene var derfor tomme, så der var intet at sælge, og man havde brug for hurtig likviditet. Konsekvensen blev, at man satsede på simple, sødmefulde vine fra højtydende druesorter, som kunne give en anseelig mængde hurtigt og drikkes med det samme, så man kunne få gang i forretningen igen.

Samtidig var det heller ikke ligefrem velanset at placere tysk vin på middagsbordene i efterkrigstiden - man kunne velsagtens lige så godt have erklæret sin sympati for Adolf Hitler.

Tilbage for fuld kraft...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her