Ry-spejderne gør klar til nyt kæmpe-loppemarked

Østjyllands største frivillige loppemarked foregår i Ry

14. august 2019, 14.16

Spejdernes høstmarked på Lynghoved plejer at trække tusindvis af gæster. Over 100 frivillige er i aktion. Foto: Jens Anker Tvedebrink

RY Det er endnu engang blevet tid til Ry-spejdernes traditionelle Høstmarked, som i år er endnu større end nogen sinde før. Det holdes som sædvanlig på Lynghoved både lørdag og søndag.

Et stort antal frivillige har brugt hver eneste weekend det sidste års tid, på at indsamle og sortere de indkomne lopper. Det er en stor og mandskabskrævende opgave, som er med til at sikre den gode kvalitet og dermed den gode omsætning i spejdernes marked.

De seneste år har spejderne haft en aftale med Genbrugspladsen i Ry, der har sørget for, at særligt attraktive effekter bliver stillet over i spejdernes container på pladsen.

- Her har vi hentet mange fine ting, og ordningen har helt klart givet et kvalitetsløft i udbuddet af lopper, fortæller høstmarkedsformanden Niels Peter Dalsgaard Jensen.

Spejderne har de seneste år haft et rigtig godt samarbejde med SuperBrugsen om lagerplads. Med lageret hos SuperBrugsen har spejderne fået meget regulær plads og en meget kort afstand mellem lageret og genbrugspladsen på Bakkelyvej. Det sparer tid og benzin.

Den store lagerplads har givet mulighed for at lave en grundig sortering i de indkomne lopper. Fem gamle venner af spejdergruppen bruger hver eneste mandag året rundt på at sortere alle de indkomne lopper, fra flotte cykler til møbler, bøger, lp’er, elektronik og legetøj, så spejdernes marked får de bedste lopper.

- Hvad der for nogle, er til storskrald, kan være en guldgrube for en andre, siger Jørgen Wedel med et smil. Han er en af de fem gamle venner, der hver uge hygger sig med at sortere lopperne.

Allerede i søndags blev den store indgangsportal bygget af de store tropsspejdere, og mandag gik forældre og gruppens venner i gang med at sætte telte og boder op.

- Det tager mindst fire aftener alene at få kørt de sorterede lopper ind på pladsen til de rigtige boder, fortæller Niels Peter Dalsgaard Jensen.

Det er endnu for tidligt at løfte sløret for alle de flotte lopper, der er kommet ind. Men det kan nævnes, at der iblandt er to flotte Hooters-glas, som Peter Ingemann har skænket, nu da han flytter fra byen. Og en lokal jæger har skænket sin store samling gevirer, både fra kronhjorte, elge og antiloper, som han egenhændigt har nedlagt

Hvad enten, man er på udkig efter en sjælden vinylplade, en flot lædersofa, nye lamper til det nye sofabord, et trommesæt til garagebandet eller en kasse tøjbamser, så er der store chancer for at finde det på årets høstmarked. De allerbedste lopper bliver sat på auktion klokken 13.

I grillen kan man købe helstegt pattegris og andet lækkert og i Lyngkroen kan man få slukket tørsten . Der fristes også med pølser, is og frisklavede pandekager over spejderbålet

I år dropper grillen i øvrigt engangstallerkner og engangsbestik til fordel for rigtigt bestik - genbrug i højeste potens.

Lørdag morgen starter med et optog gennem byen anført af det festlige blæseorkester Søndermarken fra Randers.

Spejdernes høstmarked på Lynghoved plejer at trække tusindvis af gæster. Over 100 frivillige er i aktion. Foto: Jens Anker Tvedebrink Jens Anker Tvedebrink
Det var måske noget til hjemmebaren? Tv-værten Peter Ingemann, der netop er flyttet fra Ry til Sejs, ryddede op i gemmerne og valgte at donere to flotte Hooters-glas til Ry-spejderne.