DET ER DIT VALG - KV21

Boligudvikling - ja tak

21. september 2021, 12.46

UDVIKLING Byudvikling - ja tak. Men måske ikke lige på den måde. Med ovenstående mener jeg udvikling i måden vi tænker, bygger og udvikler på. Og den måde Silkeborg kalder på.

Behøver vi gå efter et bestemt antal indbyggere? Så fokuseret, at vi ikke får det hele med. Jeg tænker konsekvensberegninger. Uden dem, ville jeg ikke have meget at skulle have sagt i mange andre sammenhænge. Prognoserne blev måske nok lavet. De blev bare sprængt, fordi Silkeborg er en dejlig by. Med dejlige mennesker. Det er da en fortælling værd. Mens man tager konsekvensen. Gør noget nyt. Vi skal udvikle os. Enig. Men på den rette måde.

Når vi så gør noget nyt, så skal vi tænke sameksistens på tværs af alder, livssituation og indkomst. Prioritere at bygge fællesskaber i vores mange skønne lokalområder

Luis da Silva Martins (R)

Jeg bliver glad, når jeg læser om boliger i vores lokalområder. Flere har lyttet og taget den til sig. Skriver og taler om boligdiversitet. Jeg tror tiden har arbejdet for os. At vi er ved at være der, hvor mange har hørt om understøttelse af det lokale liv, boligdiversitet og levefællesskaber. Nu er det så tid til, at vi gør det. Tid til at vi effektuerer. Der skal ske noget nyt.

Når vi så gør noget nyt, så skal vi tænke sameksistens på tværs af alder, livssituation og indkomst. Prioritere at bygge fællesskaber i vores mange skønne lokalområder, så det samtidig er muligt at blive der gennem hele livet. Almene boliger og handicapboliger sammen med både eje- og lejeboliger. Selvfølgelig skal vi det.

Når vi så bygger handicapboliger, kan det være i endeboliger, så bilen kan holde parkeret der eller med parkeringskældre og garager, som bilerne kan være i. De er halvhøje, jo. Og der skal bygges med bredere døre og ingen dørtærskel. Også i overført betydning.

Der er også noget borgernær dialog og borgerinddragelse i det her. Hvis vi nu bliver endnu bedre til at lytte til vores lokale eksperter, så tror jeg, at vi kan skabe både bedre og mere rentable løsninger fremadrettet.

Indlæser debat...