Er der en ansvarlig voksen til stede? - efterlyser voksne rollemodeller

30. september 2020, 11.56

CORONA Børnene, de unge og deres forældre har fået brev fra ministeren. - Mon en anden minister har skrevet til de midaldrende og opfordret dem til afstå fra alt socialt samvær, ikke drikke kaffe, te, rødvin, G&T, ikke at kramme andre, med en løftet pegefinger om alene at ses virtuelt?

Vi voksne skal altså til at tage os sammen! Hvorfor er det kun børnene og de unge, som ikke må lejrture, bålhygge, fødselsdage og klassefester?

Morten Harde Clausen og Susanne Gade Clausen

Her er oplevelsen med skole- og gymnasieelever ellers, at de (dvs. børn og unge) er meget opmærksomme og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og anbefalinger. De »danser dagligt limbo« og afstår fra så mange store og mindre tilbud om sociale aktiviteter, som vi andre i vores ungdom ikke kunne leve foruden. Eller de kan tælle antallet af aflysninger og afbud som en endeløs række af perler på en snor.

Oplevelsen med voksne - vores jævnaldrende - er til gengæld, at vi glemmer retningslinjerne, når vi går ud, handler og mødes. Vi 40++ mødes til hundetræning, fællesbadning, fitness og floor-ball, samt rødvin, bestyrelsesmøder og caféhygge m.m. Lige som vi plejer.

Vi voksne skal altså til at tage os sammen! Hvorfor er det kun børnene og de unge, som ikke må lejrture, bålhygge, fødselsdage og klassefester?

»Når mine fremtidige børn en dag spørger: Hvad lavede du, Mor, da du var ung i 2020? - så kommer jeg ikke til at fortælle dem noget!« udbrød min datter på 17.

»Nej,« replicerede hendes lillebror. »For vi sad bare inde på vores værelser og gik i skole der.«

Skolebørnene har været rigtigt dygtige til at minimere al aktivitet rundt omkring skolen. Det var oven på et hæsligt, forsømt forår. Det var for at få lov at gå fysisk i skole igen, tage en uddannelse, modtage undervisning. Men denne asketiske tilgang bør jo gælde ALLE. Også alle os andre - forældre, bedsteforældre og øvrige voksne. Skolebørnene har længe været på banen. De er faktisk ordentlige, og de har heller intet ønske om at lade sig smitte med eller komme til at sprede corona.

Så NU, kære voksne på 40++! Nu skal vi voksne ud at være rollemodeller! Så skal vi ikke blive enige om, at vi alle lige husker det der med afstand, hygiejne, håndsprit og mundbind mv.?